IA Challenge 2023 17IA romaneasca imbracata de parlamentari britanici in parlamentul de la Londra
Miercuri 21 iunie a avut loc la Londra evenimentul cultural "IA Challenge 2023" Parlamentarii britanici prezenti la eveniment au imbracat ia romaneasca, promovand evenimentul pe conturile de Twitter .

intalnire parlament britanic1Sedinta de lucru organizata de Grupul Parlamentar de prietenie UK-Romania in parlamentul britanic
Marti, 23 mai, reprezentanti ai mai multor ONG-uri active in comunitatea romaneasca din UK au participat la o sedinta de lucru organizata de Grupul Parlamentar de prietenie UK-Romania (APPG for Romania) in parlamentul britanic.

parlamentari romani in uk1O delegatie parlamentara din Romania s-a intalnit cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din UK

Saptamana trecuta au fost prezenti la Londra membri ai Grupului de Prietenie Romania-Regatul Unit din Parlamentul Romaniei, precum si presedintii Comisiilor pentru afaceri externe din Senat si Camera Deputatilor.

B.Aurescu intalnire cu romanii din UK1Intalnirea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Regatul Unit

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut miercuri, 22 martie 2023, o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, cu ocazia vizitei pe care a efectuato la Londra, in perioada 22-23 martie 2023. 

eveniment caritabil uk1“A royal celebration of Children in Distress”, eveniment caritabil gazduit de Ambasada Romaniei in UK
In prezenta ASR Principesa Maria a Romaniei, la data de 6 martie 2023, Ambasada României la Londra a găzduit evenimentul caritabil “ A royal celebration of Children in Distress”, organizat de Fundatia britanico-romana Children in Distress- Copii in Dificultate (CID).

Marble Arch Londra2Pentru prima data, Marble Arch din Londra a fost iluminat in culorile tricolorului
Ambasada Romaniei la Londra a celebrat Ziua Nationala a Romaniei 2022 printr-o serie de evenimente dedicate promovarii Romaniei si comunitatii romanesti in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Robert Marin consulul anului2022Robert Marin a fost desemnat "Consulul Anului 2022 pentru Europa" și "Consulul Anului 2022"
Robert Marin, gerant interimar al Consulatului General al Romaniei la Londra, a primit vineri 18 noiembrie 2022 premiul "Consulul Anului 2022 pentru Europa" si trofeul "Consulul Anului 2022", in cadrul unei ceremonii organizate de Embassy Network, informeaza sambata Consulatul General al Romaniei la Londra pe pagina oficiala de Facebook.

conferinta combatere trfic persoaneConferinta la Londra pe tema combaterii traficului de persoane si sclaviei moderne vizand situatia romanilor din UK
Anual, la 18 octombrie, este marcata ziua europeana de lupta impotriva traficului de persoane. Cu acest prilej, Ambasada Romaniei la Londra si Consulatul General al Romaniei alaturi de Rights Lab din cadrul universitatii Notingham au organizat la data de 18 octombrie conferinta “Explorarea noilor abordari pentru combaterea traficului de persoane si a sclaviei moderne legate de Romania in Marea Britanie - Conectarea societații civile, practicienilor si cadrelor universitare intr-un raspuns coordonat.”.

conferinta economica ambasada1Conferinta la Londra despre oportunitati de business si investitii in Romania
”Oportunitați de business si investiții in Romania” a fost tema conferintei organizata de Biroului de promovare comerciala si economica al Ambasadei Romaniei din Londra ce a reunit la sediul ICR Londra luni, 10 octombrie aproape o suta de invitati.

bust regele mihai londraAmbasada Romaniei la Londra a gazduit ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I
Ambasada Romaniei la Londra a gazduit joi ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I, in prezenta Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei, si a Altetei Sale Regale Principele Radu, aflati in aceste zile intr-o vizita cu caracter public in Marea Britanie.

sfaturi romani din ukRezidenta post-Brexit si impactul Brexit asupra romanilor din UK pe piata muncii
Pe 30 iunie 2021 expira perioada in care se pot depune cereri pentru rezidenta post-Brexit in Regatul Unit – #EUSettlementScheme. Peste 900.000 de cetateni romani au depus cereri si peste 800.000 au primit dreptul de rezidenta in UK.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head