Marble Arch Londra2Pentru prima data, Marble Arch din Londra a fost iluminat in culorile tricolorului
Ambasada Romaniei la Londra a celebrat Ziua Nationala a Romaniei 2022 printr-o serie de evenimente dedicate promovarii Romaniei si comunitatii romanesti in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Robert Marin consulul anului2022Robert Marin a fost desemnat "Consulul Anului 2022 pentru Europa" și "Consulul Anului 2022"
Robert Marin, gerant interimar al Consulatului General al Romaniei la Londra, a primit vineri 18 noiembrie 2022 premiul "Consulul Anului 2022 pentru Europa" si trofeul "Consulul Anului 2022", in cadrul unei ceremonii organizate de Embassy Network, informeaza sambata Consulatul General al Romaniei la Londra pe pagina oficiala de Facebook.

conferinta combatere trfic persoaneConferinta la Londra pe tema combaterii traficului de persoane si sclaviei moderne vizand situatia romanilor din UK
Anual, la 18 octombrie, este marcata ziua europeana de lupta impotriva traficului de persoane. Cu acest prilej, Ambasada Romaniei la Londra si Consulatul General al Romaniei alaturi de Rights Lab din cadrul universitatii Notingham au organizat la data de 18 octombrie conferinta “Explorarea noilor abordari pentru combaterea traficului de persoane si a sclaviei moderne legate de Romania in Marea Britanie - Conectarea societații civile, practicienilor si cadrelor universitare intr-un raspuns coordonat.”.

conferinta economica ambasada1Conferinta la Londra despre oportunitati de business si investitii in Romania
”Oportunitați de business si investiții in Romania” a fost tema conferintei organizata de Biroului de promovare comerciala si economica al Ambasadei Romaniei din Londra ce a reunit la sediul ICR Londra luni, 10 octombrie aproape o suta de invitati.

bust regele mihai londraAmbasada Romaniei la Londra a gazduit ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I
Ambasada Romaniei la Londra a gazduit joi ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I, in prezenta Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei, si a Altetei Sale Regale Principele Radu, aflati in aceste zile intr-o vizita cu caracter public in Marea Britanie.

sfaturi romani din ukRezidenta post-Brexit si impactul Brexit asupra romanilor din UK pe piata muncii
Pe 30 iunie 2021 expira perioada in care se pot depune cereri pentru rezidenta post-Brexit in Regatul Unit – #EUSettlementScheme. Peste 900.000 de cetateni romani au depus cereri si peste 800.000 au primit dreptul de rezidenta in UK.

ambasador Laura Popescu la BuckinghamNoul ambasador al Romaniei la Londra i-a prezentat scrisorile de acreditare reginei Elisabeta a II-a
Laura Popescu, noul ambasador al Romaniei la Londra, i-a prezentat reginei Elisabeta a II-a scrisorile de acreditare in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Buckingham.

granita cu franta inchisaReprezentantele MAE, pregatite sa acorde sprijin romanilor blocati in Marea Britanie
Ministerul Afacerilor Externe anunta ca a intreprins, cu celeritate, in coordonare cu Ministerul Transporturilor, demersuri de semnalare la nivel european si in plan bilateral, pentru informarea asupra blocajelor create si a efectelor generate in privinta transportului de persoane si marfuri si solicitarea unei solutii urgente, arata un comunicat al MAE.

avion la solRomania inchide granitele pentru Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus 
Romania se alatura statelor europene care au decis sa inchida granitele pentru Marea Britanie, din cauza noii tulpini de coronavirus descoperita, anunta autoritatile.

webinarSeminar online despre riscul pierderii jobului si drepturile in caz de concediere
Pandemia COVID-19 a avut deja un impact enorm asupra economiei londoneze si, din pacate, multi angajati se vor confrunta cu disponibilizarea in urmatoarele luni.

mae siglaZeci de romani, testati pozitiv cu COVID-19 in Marea Britanie
In continuarea informatiilor referitoare la testarea pozitiva pentru infectia cu COVID-19 a unor cetateni romani care isi desfasoara activitatea in cadrul unei ferme din Herefordshire, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, MAE face urmatoarele precizari:

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head