IA Challenge 2023 17IA romaneasca imbracata de parlamentari britanici in parlamentul de la Londra
Miercuri 21 iunie a avut loc la Londra evenimentul cultural "IA Challenge 2023" Parlamentarii britanici prezenti la eveniment au imbracat ia romaneasca, promovand evenimentul pe conturile de Twitter .

Organizat de UK-Romania Group, cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Londra si Romani in UK acest eveniment a fost dedicat promovarii si sarbatoririi camasii traditionale romanesti in parlamentul britanic.
Diana Pop Comsa, Ana Afloarei si Corneliu Berdilo au expus camasi traditionale autentice, unele dintre acestea cu o vechime de peste o suta de ani, din diferite zone ale Romaniei si au impartasit povestea acestui simbol important al culturii si traditiilor romanesti alaturi de Georgiana Giunca, reprezentant al Ambasadei Romaniei la Londra si Cristina Irimie.

IA Challenge 2023 12Parlamentarii britanici prezenti - Bob Blackman, Ashley Dalton, Dawn Butler, Charlotte Nichols, Barry Gardiner, Brendan Clarke-Smith, Ruth Cadbury, Emma Hardy, Gareth Thomas au avut oportunitatea sa afle mai multe despre semnificatia si importanta iei in traditia romaneasca, dar si sa dialogheze cu organizatorii despre comunitatea romaneasca din Regatul Unit. Acestia au avut astfel ocazia sa auda povestea iei si au fost incantati sa guste paine, cozonac si placinte impletite cu bucurie si maiestrie de Marlena Botezatu si echipa sa de la Entice by Marlene.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate excelenta pentru parlamentari de a discuta despre comunitatea romaneasca din Regatul Unit, despre traditii, cultura si diversitate, remarcand importanta si contributia romanilor in comunitatile in care traiesc si integrarea excelenta a copiilor romani in scolile locale.

IA Challenge 2023 5Diana Pop Comsa, autoarea cartii fotografice "Secretele Transilvaniei", a oferit parlamentarilor prezenti un exemplar al cartii sale cadou, invitandu-i astfel sa descopere Transilvania, o regiune a Romaniei atat de iubita de Regele Charles al III-lea.
Evenimentul "IA Challenge 2023" a adus in prim-plan prezenta semnificativa a comunitatii romanesti in Regatul Unit prin promovarea culturii romanesti. Parlamentarii au transmis multumiri organizatorilor pentru eveniment, pentru ospitalitatea oferita si pentru prezentarea minunatei povesti a iei romanesti.

CE AU TRANSMIS PARLAMENTARII BRITANICI PE CONTURILE DE SOCIALIZARE DESPRE IA CHALLENGE 2023:

" Delighted to meet Diana Pop Comsa author of this fascinating book about Transylvania in Romania. With so many Romanians living in Harrow it was a joy to get along to this celebration of the best of Romania ( cake,bread&cheese were gorgeous!- a transmis Gareth Thomas, parlamentar pentru Harrow West.

Ruth Cadbury, parlamentar pentru Brentford si Isleworth, invitata la eveniment de o familie de romani ce locuieste in Hounslow de peste 15 ani a postat de asemenea despre eveniment:" Thank you so much to the Romania APPG&UK-Romania Group for hosting a brilliant drop in session today for MPs. A wonderful chance to learn about Romania and to see everything from blouses to a lovely selection of cakes.

IA Challenge 2023 3Barry Gardiner, parlamentar pentru Brent North, incantat de acest eveniment si-a invitat si alti colegi deputati sa se alature evenimentului. " An amazing display of Romanian culture in parliament today. The cheese cakes are amazing!" a transmis acesta pe contul de Twitter.

Ashley Dalton, parlamentar pentru West Lancashire a postat pe contul de Facebook: "Really enjoyed popping along to the parliamentary drop-in hosted by the All Party Parliamentary Group for Romania. Today is the Universal Day of the Romanian Blouse. I was fortunate enough to be able to wear one of the blouses they brought along and learn more about it's history and culture!"

Dawn Butler, parlamentar pentru Brent Central a postat de asemenea pe contul de Twitter, imediat dupa eveniment: " Fantastic to attend the Romania APPG drop-in event in Parliament, a wonderful celebration of Romanian culture. Great to discuss the valuable contribution of Romanians in Brent and beyond. Some amazing food, photos and traditional clothing on display."

Parlamentarul Brendan Clarke-Smith, membru al APPG for Romania, a venit la eveniment imbracat in ie. Casatorit cu o romanca , Brendan a locuit in Romania in trecut, fiind indragostit de traditiile romanesti.

Parlamentarul pentru Harrow East, Bob Blackman, presedinte a APPG for Romania a fost prezent alaturi de organizatori la eveniment, APPPG for Romania (Grupul Parlamentar de prietenie UK-Romania) fiind gazda acestui eveniment.

IA Challenge 2023 20Evenimentul "IA Challenge 2023" este al doilea eveniment organizat anul acesta de UK-Romania Group in parlamentul de la Londra dedicat Romaniei si recunoasterii rolului pozitiv pe care comunitatea romaneasca, prin cei peste 1,2 milioane de cetateni romani rezidenti aici, il are acum in Regatul Unit. Prin promovarea traditiilor, culturii si experientelor culinare romanesti, IA Challenge 2023 a oferit o imagine autentica a patrimoniului cultural romanesc. (English version)
Vezi album foto AICI

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head