bust regele mihai londraAmbasada Romaniei la Londra a gazduit ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I
Ambasada Romaniei la Londra a gazduit joi ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai I, in prezenta Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei, si a Altetei Sale Regale Principele Radu, aflati in aceste zile intr-o vizita cu caracter public in Marea Britanie.

Dezvelirea bustului Regelui Mihai I - lucrare realizata de artistul plastic Valentin Tanase si ridicata in curtea ambasadei Romaniei - a fost facuta de Custodele Coroanei si de ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Laura Popescu, in ziua cand se implineau exact 100 de ani si o luna de la nasterea suveranului.

La ceremonie au mai fost prezenti aproximativ 50 de invitati, printre care presedintele Consiliului Regal, Andrew Popper, consulul general al Romaniei la Manchester, Andreea Berechet, consuli onorifici ai Romaniei in Regatul Unit, reprezentanti ai ICR Londra, membri ai comunitatii romanesti, si directorul executiv al puternicului Canary Wharf Group, Sir George Iacobescu, care este nascut in Romania.

bust regele mihai londra 2In discursul sau, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit, Laura Popescu, a salutat personalitatea Regelui Mihai si a evidentiat legatura puternica a acestuia cu Familia Regala Britanica, contributie importanta la consolidarea relatiilor dintre Bucuresti si Londra, potrivit Agerpres.ro.
''Regele Mihai a fost pur si simplu exceptional. Puterea sa, demnitatea sa, fibra sa morala, devotamentul fata de poporul sau au lasat o amprenta imensa si inspiratie asupra multor generatii de romani, ceea ce nu poate fi cuantificat. Casa Regala a Romaniei are legaturi atat de solide cu Familia Regala Britanica - si Regele Mihai este o reamintire a acestui lucru. El a fost stra-stranepotul Reginei Victoria si nepotul Reginei Maria a Romaniei, care s-a nascut in Familia Regala Britanica in Kent'', a spus ambasadorul Laura Popescu.

''Sunt foarte fericita ca Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane, si Alteta Sa Regala Principele Radu sunt prezenti astazi aici pentru a marca acest moment cu adevarat memorabil'', a adaugat diplomatul roman.
Ceremonia a fost urmata de o receptie in sediul misiunii diplomatice a Romaniei.
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head