eveniment caritabil uk1“A royal celebration of Children in Distress”, eveniment caritabil gazduit de Ambasada Romaniei in UK
In prezenta ASR Principesa Maria a Romaniei, la data de 6 martie 2023, Ambasada României la Londra a găzduit evenimentul caritabil “ A royal celebration of Children in Distress”, organizat de Fundatia britanico-romana Children in Distress- Copii in Dificultate (CID).


Evenimentul a avut loc la prestigioasa locatie 1 Belgrave Square, sediul Institutului Cultural Roman. Au fost prezenti membrii ai Fundatiei CID ce desfasoara activitati de strangere de fonduri in Marea Britanie, susținători ai organizației caritabile, voluntari, și membrii ai comunității profesionale românești din Londra.

Evenimentul a fost deschis de Anne Marie Martin, co-presedinta a Children in Distress (CID) care a intampinat invitatii si a prezentat speakerii. Au sustinut discursuri Laura Popescu, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Valentina Zaharia Smith, CEO al Children in Distress Romania, keynote speaker-ul evenimentului fiind ASR Principesa Maria a Romaniei, sub al carei inalt patronaj se afla Fundatia.

eveniment caritabil uk2In cadrul discursurilor a fost prezentata o imagine de ansamblu asupra activitatilor prezente ale Fundatiei in Romania si a proiectelor urmatoare, proiecte pentru care Fundatia are nevoie de sprijin din partea sustinatorilor sai. A fost prezentat totodata proiectul Casa Maria, inaugurat in anul 2022 langa Bucuresti, ce gazduieste 12 copii cu afectiuni neurologice moderate si severe. Casa Maria este acum Acasa pentru cei 12 copii cu dizabilitati care au fost abandonati de parinti in spital.

Invitatii s-au bucurat de un moment artistic deosebit oferit de soprana de origine romana, Nelly Miricioiu, un adevarat ambasador al Children in Distress, insotit de prezentarea unui colaj de imagini ce vorbesc mai mult decat cuvintele despre proiectele recente ale Fundatiei.

eveniment caritabil uk3A Royal Celebration of Children in Distress a fost o oportunitate excelenta de a dialog intre invitati si reprezentantii CID despre viitoare proiecte pentru sustinerea si finantarea copiilor vulnerabili si cu afectiuni, abandonati de multe ori de familie, copii din medii defavorizate pentru care accesul la educatie este extrem de important pentru viitor.

 

eveniment caritabil uk4A fost totodata o ocazie minunata de a recunoaște dedicarea tuturor celor implicați in cauza Fundatiei, multi dintre acestia fiind implicati in misiunea Children in Distress in Romania imediat dupa Revolutie si de a ne aminti de valoarea adaugata pe care evenimentele de caritate le aduc, de propria contributie pe care fiecare dintre noi o putem aduce, dar mai ales de datoria morala si sufleteasca pe care simt ca o avem, ca romani, de a darui inapoi ceva Romaniei.

Detalii despre munca fantastica a CID in Romania, si despre cum poti sa donezi gasesti accesand linkul https://www.cid.org.ro. (Foto:Daniel Furculesteanu)
(Vezi album foto AICI)

Cristina Irimie

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head