Robert Marin consulul anului2022Robert Marin a fost desemnat "Consulul Anului 2022 pentru Europa" și "Consulul Anului 2022"
Robert Marin, gerant interimar al Consulatului General al Romaniei la Londra, a primit vineri 18 noiembrie 2022 premiul "Consulul Anului 2022 pentru Europa" si trofeul "Consulul Anului 2022", in cadrul unei ceremonii organizate de Embassy Network, informeaza sambata Consulatul General al Romaniei la Londra pe pagina oficiala de Facebook.

Desemnarea castigatorilor pentru premiile regionale a fost facuta de un juriu format din reprezentanti de rang inalt ai Ministerului de Externe britanic (FCDO), Home Office, Passport Office, Metropolitan Police, ONG-uri britanice si Corpul Consular Londra. Criteriul de acordare a premiilor l-a constituit performanta in activitatea profesionala.

Castigatorului trofeului Consulul Anului a fost desemnat de reprezentantii Corpului Diplomatic si Consular prezenti la evenimentul mentionat, care au votat reprezentantul Romaniei dintre cei sapte diplomati nominalizati pentru fiecare regiune geografica.
Cu caracter de exceptie, anul acesta premiile au vizat activitatea consulara din perioada 2020-2022, incluzand si modul de gestionare a crizei COVID-19, respectiv raspunsul la provocarile Brexit.

Cele doua premii reprezinta recunoasterea, la nivelul intregii comunitati diplomatice si consulare din Marea Britanie, a performantelor echipei Consulatului General al Romaniei la Londra.
Multumind pentru onoarea de a fi desemnat "Consulul anului", Robert Marin a aratat ca aceasta reprezinta o recunoastere a profesionalismului Serviciului Diplomatic si Consular al Romaniei in ansamblul sau, dedicand trofeul echipei si partenerilor Consulatului General, dar si mediului asociativ romanesc din Marea Britanie.

De asemenea, in discursul de acceptare a premiului si trofeului, Robert Marin a subliniat importanta parteneriatelor inovative cu comunitatea si autoritatile locale si centrale in gestionarea problematicii consulare, cu accent pe protejarea persoanelor vulnerabile.
Embassy Magazine este o publicatie britanica care se adreseaza corpului diplomatic si consular acreditat in Marea Britanie, mediilor politice, de afaceri si think tank-urilor britanice

Consulatul General al Romaniei la Londra este cea mai mare misiune consulara a tarii noastre, asigurand servicii consulare pentru aproximativ 750.000 (conform datelor Home Office - EU Settled Status) cetateni romani din Anglia si Tara Galilor. Anual, Consulatul furnizeaza peste 100.000 servicii consulare.
Consulatul General al Romaniei la Londra a furnizat in perioada pandemiei de COVID-19, in parteneriat cu comunitatea romaneasca din Regatul Unit, servicii de asistenta consulara si umanitara unui numar foarte mare de cetateni romani, asigurand si repatrierea a aproximativ 1700 cetateni blocati pe teritoriul Marii Britanii, scrie Agerpres.
Sursa:dcnews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head