Eroul cu facalet florian morariu londra"Eroul cu facalet" de la atentatele din Londra a fost decorat de regina Marii Britanii
Florin Morariu, tanarul care s-a luptat cu teroristii in timpul atacului de pe Podul Londrei, denumit de mass-media "Eroul cu facalet", a fost decorat, vineri, la Londra.

 El a primit distinctia pentru curaj, care nu a mai fost acordata de Casa Regala a Marii Britanii de 24 de ani.

"Sunt foarte emotionat, dar si foarte fericit pentru aceasta distinctie. Sa nu uitati, oriunde v-ati afla, ca sunteti romani", a declarat Morariu inainte de inceperea ceremoniei.

Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, i-a trimis lui Florin Morariu un mesaj pentru a-l felicita.

"Iti urez o zi excelenta ale carei amintiri frumoase sa ramana cu tine peste ani. Felicitari inca o data!", i-a transmis ambasadorul Andrew Noble.

Florin Morariu a devenit cunoscut dupa ce in timpul atacului de la de la Borough Market a infruntat unul dintre teroristi. In noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, trei indivizi au intrat cu o duba inchiriata in oameni, pe Podul Londrei. Apoi, inarmati cu cutite, au inceput apoi sa atace trecatorii si pe cei din localurile de langa pod.

Florin Morariu muncea atunci intr-o brutarie din Londra, chiar in zona London Bridge, in care a avut loc atacul terorist. El a reusit sa surprinda intr-o filmare facuta cu telefonul mobil momentele de cosmar de pe strazi. In filmare, romanul le povesteste colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre teroristi dupa ce acesta reusise sa injunghie o persoana.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head