tacamuri plasticFarfuriile si tacamurile de plastic de unica folosinta vor fi interzise in Anglia
Pentru reducerea poluarii, guvernul britanic urmareste sa interzica anumite produse din plastic de unica folosinta. Aceasta decizie este considerata un pas important in ceea ce priveste calitatea mediului inconjurator.

Se doreste interzicerea farfuriilor, tavilor, bolurilor, tacamurilor, betisoarelor pentru baloane din plastic si anumite tipuri de pahare si recipiente pentru alimente din polistiren, potrivit Departamentului pentru Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale.
Confirmarea acestei masuri vine in urma unei lungi consultari. Decizia va fi publicata sambata, 14 ianuarie.

Nu este clar cand va intra in vigoare interdictia privind comercializarea tacamurilor de unica folosinta, dar aceasta urmeaza unor masuri similare luate de Scotia si Tara Galilor.

„O furculita din plastic poate dura 200 de ani pentru a se descompune – asta inseamna doua secole la groapa de gunoi sau poluarea oceanelor noastre. Aceasta noua interdictie va avea un impact urias pentru a opri poluarea a miliarde de bucati de plastic si va ajuta la protejarea mediului natural pentru generatiile viitoare”, a declarat secretarul pentru mediu Therese Coffey.

Potrivit unor date, doar 10 % din toate deseurile provenite din farfuriile si tacamurile de unica folosinta sunt reciclate in lucruri noi. Fiecare persoana din Anglia foloseste in medie 18 farfurii de plastic de unica folosinta si 37 de tacamuri de plastic in fiecare an, potrivit g4media.ro.
Anual, Anglia foloseste 1,1 miliarde de farfurii de unica folosinta si 4,3 miliarde de tacamuri. Steve Hyndside considera ca acest lucru este foarte periculos pentru mediu, dar si „complet inutil”.
Sursa:b1tv.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head