invatamant in ukScolile din Marea Britanie sunt indemnizate sa introduca inteligenta artificiala in curriculumul scolar, incepand cu varsta de 11 ani
Societatea britanica de informatica - British Computer Society (BCS), Institutul desemnat pentru IT, solicita ca utilizarea instrumentelor de inteligenta artificiala, precum ChatGPT, sa fie. o abilitate fundamentala in educatia tinerilor britanici, pentru ai pregati pentru schimbarile din piata muncii.

Propunerea include introducerea unei calificari de literatie digitala, cu un accent special pe intelegerea si aplicarea practica a inteligentei artificiale, alaturi de necesitatea ca profesorii si directorii de scoli sa dobandeasca cunostinte solide despre acest domeniu in cursurile lor de pregatire.

Scolile sunt indemnizate sa ii invete pe copii sa utilizeze inteligenta artificiala (AI) incepand cu varsta de 11 ani, pe masura ce tehnologia ameninta sa schimbe piata muncii. Organizatia BCS, Institutul desemnat pentru IT, a recomandat scolilor sa ii invete pe copii sa lucreze cu instrumente precum ChatGPT, si sa nu astepte pana cand elevii ajung sa studieze informatica la nivelul de GCSE - Certificatul general pentru invatamantul secundar. Corpul profesional pentru informatica doreste introducerea unei calificari de alfabetizare digitala, cu un accent deosebit pe inteligenta artificiala si aplicatii sale practice, informeaza Sky News.

In plus, intelegerea inteligentei artificiale ar trebui sa devina o parte cheie a pregatirii profesorilor si a calificarilor directorilor de scoli. Julia Adamson MBE, director de educatie la institut, a declara: „Tinerii au nevoie de competenta digitale moderne, cum ar fi intelegerea modului in care robotii de conversatie AI ii pot ajuta in viata si cariera lor. Dar acestea nu sunt acoperite în cadrul actualului GCSE, care este foarte teoretic. Optiunile de alfabetizare digitala disponibile trebuie schimbate imediat, astfel incat adolescentii din Marea Britanie sa nu fie lasati in urma”.

Citeste mai mult

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head