brexitDowning Street respinge declaratiile presedintei CE: ”Brexitul nu este in pericol”
Downing Street respinge ideea unei viitoare intoarceri a Marii Britanii in UE, in pofida sugestiilor presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, conform carora urmatoarea generatie ar putea pune Regatul Unit pe calea readerarii la Uniune, relateaza DPA.

In cadrul unui eveniment gazduit de Bruxelles, Von der Leyen a spus ca ”directia calatoriei” este clara si a sugerat ca generatia mai tanara va putea ”repara” greseala reprezentata de isirea Regatului Unit din UE.
Intrebata daca premierul Rishi Sunak este de acord cu aceasta afirmatie, purtatoarea de cuvant a Downing Street 10 a raspuns: ”Nu. Gratie libertatilor noastre legate de Brexit luam in calcul, chiar acum, cum sa ne consolidam sistemul privind migratia”.
”Gratie libertatilor noastre legate de Brexit le garantam pacientilor in Regatul Unit ca pot avea acces la medicamente mai rapide, ca exista o mai mare bunastare a animalelor. Ne concentram foarte mult pe asta”, a adaugat reprezentanta executivului de la Londra.

Intrebata daca Brexitul este in pericol, ea a raspuns negativ.
Desemnarea fostului premier David Cameron in functia de ministru al Regatului Unit si apelul acestuia ca tara sa fie ”un prieten, un vecin si cel mai bun partener posibil” al Uniunii Europene au cauzat ingrijorari in randul sustinatorilor Brexitului.
Seful diplomatiei britanice a avut miercuri, la Bruxelles, o intrevedere cu Maros Sefcovic, vicepresedinte executiv al Comisiei Europene, care se ocupa de chestiunile privind Brexitul la nivelul executivului UE.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head