Liz Truss premier britanicPentru ca britanicii nu vor sa munceasca, Liz Truss anunta ca redeschide granitele pentru imigranti
Premierul britanic, Liz Truss, intentioneaza sa extinda cotele de imigranti care intra in Marea Britanie pentru a atenua lipsa de muncitori in sectoare precum serviciile sociale, agricultura si transporturile, potrivit ziarelor britanice The Times si Financial Times - relateaza duminica EFE si Reuters.

Guvernul va anunta in urmatoarele saptamani o extindere a listei sectoarelor care pot recruta angajati din strainatate, care nu face distinctie intre lucratorii din Uniunea Europeana si cei din restul lumii, scrie agerpres.ro.
De asemenea, premierul ia in considerare sa limiteze cerinta de cunoastere a limbii engleze, despre care unii angajatori spun ca ingreuneaza recrutarea, potrivit ziarului britanic.

Printre alte profesii, executivul britanic va incuraja recrutarea de ingineri de telecomunicatii pentru a contribui la obiectivul sau de a furniza internet in banda larga la 85% din locuintele britanice pana in 2025.
Cu o rata a somajului de 3,6%, Oficiul National de Statistica (ONS) estimeaza ca in Marea Britanie exista 1,26 milioane de locuri de munca neocupate.

Sectorul serviciilor sociale are nevoie de 105.000 de lucratori suplimentari, cel al asistentei medicale de 40.000 si cel al transporturilor de 100.000, in timp ce sectorul agricol are nevoie de 30.000 de vize suplimentare pentru lucratorii sezonieri.
Sursa:stiripesurse.ro, foto:Facebook

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head