seceta angliaGuvernul britanic declara stare de seceta intr-o buna parte a Angliei
O stare de seceta a fost declarata vineri intr-o buna parte a Angliei, ceea ce implica la nivel local masuri care pot merge pana la restrictionarea folosirii apei, anunta Guvernul britanic, relateaza AFP, potrivit news.ro.

Aceasta masura este activata pentru prima oara din 2018.
Ea intervine in plina canicula in Regatul Unit, a doua din aceasta vara, intr-o tara putin obisnuita cu temperaturi ridicate.
Potrivit oamenilor de stiinta, aceste episoade urmeaza sa se multiplice si sa se intensifice din cauza incalzirii globale.

Agentia pentru Mediu a confirmat oficial seceta in opt dintre cele 14 zone ale sale. Acestea sunt:
-Devon si Cornwall
-Solent si South Downs
-Kent si sudul Londrei
-Herts si nordul Londrei
-Estul Angliei
-Tamisa
-Lincolnshire si Northamptonshire
-East Midlands

”Aprovizionarea cu apa este sigura”, anunta intr-un comunicat Ministerul si Agentia Mediului, in care precizeaza ca autoritatile indeamna companiile de apa ”sa-si continue planificarea preventiva in vederea unei protejari a aprovizionarilor esentiale, in cazul unei toamne secetoase”.
”Indemnam toata lumea sa gestioneze cantitatea de apa pe care o foloseste in aceasta perioada exceptional de secetoasa”, indeamna directorul exercutiv al Agentiei Mediului, Harvey Bradshaw.

”Suntem mai bine pregatiti ca niciodata impotriva periodelor calde, insa vom continua sa supraveghem indeaproape situatia, si anume impactul asupra agricultorilor si mediului, si vom lua, daca este necesar, masuri suplimentare”, a anuntat secretarul de stat insarcinat cu Apa Steve Double.

Supermarketul Aldi din Londra a impus un plafon pentru achizitionarea de apa imbuteliata pe fondul anuntului de seceta. Magazinul a pus afise care limiteaza achizitionarea de apa la maximum trei baxuri si cel mult cinci sticle per cumparator, scrie Telegraph.

Regatul Unit a inregistrat cea mai secetoasa luna iulie inregistrata vreodata in unele regiuni si cel mai secetos prim trimestru inregistrat din 1976 incoace.
Din cauza acestei situatii Tamisa a secat si curge la opt kilometri in aval, o situatie fara precedent.

Incendiile de vegetatie se multiplica, iar in parcurile din Londra, la fel ca in mare parte a tarii, verdele obisnuit al peluzelor a devenit un galben pal, iar solul este prafuit.
Sursa:stiripesurse.ro, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head