Cod rosu in UK bbcMarea Britanie, in fata celor mai ridicate temperaturi inregistrate vreodata in tara
Masuri suplimentare pentru serviciile de ambulanta sunt luate in Marea Britanie, in contextul in care se apropie un val de caldura, a declarat secretarul pentru Sanatate Steve Barclay, conform BBC.

Mai multi operatori de gestionare a apelurilor si capacitate suplimentara pentru linia de asistenta 111 se numara printre pasii planificati pentru luni si marti.
El a indemnat publicul sa aiba grija de rudele si vecinii vulnerabili.

A fost declarata o urgenta nationala si a fost emis un cod rosu de caldura extrema din Marea Britanie, cu temperaturi care ar putea atinge 41 de grade Celsius.
Aceasta ar fi cea mai ridicata temperatura inregistrata vreodata in Marea Britanie - peste maxima actuala de 38,7 C la Cambridge in 2019.
"Mesajul clar pentru public este sa ia masuri in ceea ce priveste apa, umbra si acoperirea. Acesta este cel mai bun mod de a atenua caldura. Le cerem oamenilor sa tina cont de vecinii lor si de cei care ar putea fi vulnerabili”, a spus Barclay.
Sambata, temperaturile au atins 29,1 Celsius in Kew Gardens din vestul Londrei si pe aeroportul Heathrow, cu maxime de 31 Celsius asteptate duminica in centrul Angliei.
In Kent, sute de oameni au ramas fara apa, dupa ce a fost si o pana de curent vineri seara

Sprijinul suplimentar pentru serviciile de sanatate include, de asemenea, suplimentarea ambulantelor si eliberarea de spatiu in spitale, astfel incat pacientii sa nu ramana blocati in ambulante afara, a spus Barclay.
Liderii NHS au avertizat ca ar putea exista o cerere mai mare pentru ambulante - si au spus ca pacientii nu ar trebui lasati in afara spitalelor pe vreme calda mai mult de 30 de minute.

Pasagerii care merg cu trenul din Anglia si Tara Galilor au fost avertizati ca ar trebui sa calatoreasca numai daca este necesar, iar Network Rail a spus ca sunt probabile restrictii de viteza.
De asemenea, unele scoli se vor inchide la inceputul saptamanii viitoare, iar unele programari la spital vor fi anulate.
Restul Angliei, Tara Galilor si sudul Scotiei vor fi sub avertizare pentru caldura extrema - in timp ce in Europa, incendii au izbucnit in Portugalia, Spania si sud-vestul Frantei.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head