heathrow bagaje skynews„Criza bagajelor” ia amploare pe aeroporturile britanice
Mii de turisti se confrunta cu probleme in aeroporturile din Marea Britanie, dupa ce Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din tara, a transmis companiilor aeriene sa-si anuleze 10% din zboruri pentru a face fata numarului urias de bagaje care trebuie gestionat. Se asteapta ca 90 de zboruri sa fie afectate si circa 15.000 de pasageri sa fie blocati pana la finalul zilei in aeroporturi, relateaza Daily Mail.

Heathrow se confrunta cu „o problema continua a sistemului de gestionare a bagajelor”, din cauza lipsei de personal. Pana acum, cele mai mari probleme au fost semnalate in urma cu doua zile – sambata – cand un „covor” urias de bagaje abandonate aproape a blocat unul din terminale.
Luni, haosul s-a declansat in jurul orei 11.00, din acelasi motiv – personalul, subdimensionat, n-a facut fata volumului de bagaje generat de numarul mare de calatori.

Se preconizeaza ca aproximativ 90 de zboruri vor fi afectate numai astazi, pana la finalul zilei, dupa ce companiilor aeriene care opereaza la terminalele 2 si 3 de la Heathrow li s-a cerut sa-si reduca programul de zbor.
Compania aeriana Virgin Atlantic a anulat cel putin trei zboruri pe distante lungi, inclusiv catre New York si Los Angeles.
Și British Airways a fost nevoita sa faca un numar de anulari. Trei zboruri pe care BA le planificase catre Toulouse, Franta, au fost suspendate, la fel doua din cele patru plecari din Marsilia catre Londra.
Pe fondul acestor probleme, calatorii afectati de anularea zborurilor se plang de orele intregi de asteptare petrecute in aeroporturi, fara mancare sau apa. Doua femei au declarat pentru Daily Mail ca au stat 11 ore in aeroportul din Palma de Mallorca, dupa ce zborul lor catre Manchester a fost anulat in ultimul minut.

Un purtator de cuvant de la Aeroportului Heathrow a declarat pentru publicatia britanica MailOnline ca managementul isi cere scuze „pentru problemele cu care s-au confruntat pasagerii”.
„Problemele tehnice care afecteaza sistemele de bagaje ne-au determinat sa luam decizia de a solicita companiilor aeriene care opereaza in terminalele 2 si 3 sa isi consolideze programul luni, 20 iunie. Acest lucru ne va permite sa minimizam impactul in curs si cerem ca toti pasagerii sa verifice cu companiile aeriene cele mai recente informatii”, a transmis acesta.
Sursa:libertatea.ro, Foto:Sky News

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head