haos aeroporturiMarea Britanie anunta masuri de urgenta, dupa haosul din aeroporturile Europei
Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a declarat duminica ca guvernul va lucra din greu cu industria aviatiei pentru a evita repetarea haosului produs pe aeroporturi saptamana trecuta, deoarece pasagerii s-au confruntat cu intarzieri lungi si anularea a sute de zboruri, transmite Reuters.

Aeroporturile din Europa incearca sa faca fata unei reveniri a cererii dupa pandemie, dar aeroporturile britanice au fost afectate in mod special de perturbari majore, in ultima saptamana, informeaza News.ro.

Scolile au fost in vacanta de la jumatatea semestrului, iar tara a avut, de asemenea, un weekend lung de sarbatoare publica, pentru a marca cei 70 de ani pe tron ai Reginei Elisabeta.
Shapps, care a spus la inceputul saptamanii trecute ca operatorii aerieni ar trebui sa inceteze sa vanda bilete pentru zborurile pe care nu le pot angaja, a spus ca industria trebuie sa rezolve problema.
”Industria trebuie sa isi rezolve problema singura. Guvernul nu conduce aeroporturi, nu conduce companiile aeriene. Industria trebuie sa faca asta", a spus ministrul pentru BBC TV.

Companiile aeriene au sperat intr-o vara excelenta pentru pasageri, dupa doi ani de restrictii de calatorie cauzate de Covid-19. Dar au avut dificultati sa recruteze personal dupa criza pandemiei si se plang ca dureaza mai mult timp pentru a recruta noi angajati si a-i verifica pentru autorizarea de securitate.

Shapps a spus ca reducerile de personal din timpul pandemiei au fost prea profunde.
”Vom lucra foarte mult cu industria... pentru a ne asigura ca nu vedem o repetare a acestor scene”, a spus el.
O modificare a legii a facut mai usor de tratat cu administratia necesara pentru autorizarea de securitate, a spus el, adaugand ca nu considera necesar ca armata sa fie chemata pentru a ajuta la accelerarea controalelor de securitate.
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head