Boris Johnson cu mascaPremierul britanic refuza sa impuna noi restrictii anti-Covid, desi tara a inregistrat un record al infectarilor
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anuntat marti, 4 ianuarie, in ziua in care au fost confirmate peste 200.000 de cazuri de Covid-19, ca in tara nu vor fi impuse noi restrictii. In schimb, seful guvernului a facut apel la prudenta din partea populatiei.

Potrivit cifrelor publicate de guvern, in 24 de ore au fost identificate 218.724 de teste pozitive la coronavirus. Tara, una dintre cele mai afectate din Europa, cu cel putin 148.941 de morti, a inregistrat marti inca 48 de decese.

Chiar daca acest numar de cazuri fara precedent de la inceputul pandemiei include unele neinregistrate in weekend, Boris Johnson le-a cerut britanicilor ”sa manifeste cea mai mare prudenta” in comportamentul lor.
”Oricine crede ca lupta noastra impotriva Covid s-a incheiat, ma tem ca aceasta este profund gresit”, a adaugat liderul britanic in cursul unei conferinta de presa, subliniind insa ca ”pozitia noastra astazi difera de valurile anterioare” datorita vaccinarii.

”Avem o sansa de a supravietui acestui val cu Omicron fara a ne inchide tara din nou”, a spus el. ”Putem gasi o modalitate de a trai cu acest virus”, a apreciat, de asemenea, premierul britanic.
El a respins din nou impunerea de noi restrictii in Anglia, in afara de munca la distanta si purtarea mastii deja existente, bazandu-se pe testare si pe campania de vaccinare.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head