primarul londrei masuri omicron telegraphLondra anuleaza festivitatile de Anul Nou pe fondul cresterii alarmante a cazurilor de Omicron
Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a anuntat anularea festivitatilor prevazute in capitala Marii Britanii de Anul Nou, in fata cresterii drastice a cazurilor variantei extrem de contagioase Omicron, scrie AFP preluat de agerpres.

"Cu infectiile de COVID-19 la niveluri record in orasul nostru si in Marea Britanie, sunt hotarat (...) sa fac tot posibilul pentru a incetini raspandirea noii variante si pentru a ma asigura ca serviciile noastre (de sanatate publica) nu sunt coplesite in aceasta iarna", a afirmat Sadiq Khan intr-un comunicat.

"Aceasta inseamna ca nu vom mai organiza sarbatoarea cu 6.500 de persoane prevazuta in Trafalgar Square in seara Anului Nou", a anuntat el. "Va fi foarte dezamagitor pentru multi londonezi, dar trebuie sa luam masurile potrivite pentru a reduce raspandirea virusului", a continuat primarul.

In schimb, "o emisiune spectaculoasa transmisa in direct" de BBC, "sarbatorind orasul nostru si subliniind momentele importante ale anului 2021, va fi piesa de baza a evenimentelor de Revelion la Londra", potrivit comunicatului primariei.

Procedand astfel, Londra actioneaza la fel ca Parisul, care a anuntat sambata anularea focurilor de artificii si a concertelor prevazute pe Champs-Elysées, sau ca Marocul, care interzice organizarea de petreceri in locurile de primire si a instituit interdictia de circulatie pe timpul noptii intre orele 00.00 si 06.00.

Premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat ca "nu va ezita sa ia masuri mai restrictive" pentru a stopa raspandirea variantei Omicron, fara a trece la introducerea restrictiilor cerute de unii. "In acest moment, vrem ca oamenii sa se concentreze pe prudenta", a adaugat el, pledand pentru aerisire si purtarea mastii.
Sursa:Ziare.com, Foto:The Telegraph

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head