Sadiq Khan alerta omicronPrimarul Londrei declanseaza o procedura de alerta, din cauza Omicron
Primarul Londrei, Sadiq Khan, s-a declarat sambata "extrem de ingrijorat" de raspandirea variantei Omicron a coronavirusului, in prezent dominanta in capitala Marii Britanii, si a declansat o procedura de alerta care implica un raspuns coordonat al serviciilor publice.

„Cresterea numarului de cazuri cu varianta Omicron in capitala noastra este extrem de ingrijoratoare”, a transmis primarul laburist intr-un comunicat preluat de Sky News, anuntand ca declanseaza pentru a doua oara de la inceputul pandemiei procedura privind aparitia unui „incident major”. Procedura a mai fost declansata la 8 ianuarie 2021, atunci cand spitalele londoneze riscau sa ajunga suprapopulate.

„Varianta Omicron a devenit rapid dominanta. Numarul de cazuri creste rapid, iar numarul de pacienti din spitalele noastre a inceput din nou sa creasca„, a adaugat Sadiq Khan, facand apel la toti londonezii sa se vaccineze.

Conform autoritatilor londoneze, orasul a inregistrat 65.525 de noi cazuri de coronavirus in ultimele sapte zile, dintre care 26.418 numai in ultimele 24 de ore.
Numeroase servicii publice, cum ar fi spitalele, pompierii sau politia, se confrunta astfel cu un deficit de personal din cauza absentelor determinate de virus.
Agentia britanica de securitate sanitara a transmis sambata ca au fost detectate peste 10.000 de noi cazuri confirmate cu varianta Omicron, numarul total ajungand la aproape 25.000.

Vineri, au fost inregistrate in total peste 93.000 de cazuri de COVID-19, depasindu-se un nou record pentru a treia zi consecutiv.
Conform mai multor media britanice, guvernul ia in considerare sa interzica adunarile in interior dupa Craciun timp de doua saptamani in incercarea de a opri valul de contaminari.
Marea Britanie se numara printre tarile cel mai puternic afectate de pandemie, cu un numar total de peste 147.000 de morti.
Sursa:romaniatv.net

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head