vaccinare covidMarea Britanie vrea sa inceapa vaccinarea in scoli impotriva COVID-19 a copiilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani
Guvernul britanic a anuntat ca se pregateste pentru vaccinarea impotriva coronavirusului a copiilor cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, desi campania de imunizare pentru aceasta categorie nu a fost inca aprobata de Comisia nationala pentru Vaccinare si Imunizare, relateaza AP.

Ministerul Sanatatii a precizat ca vrea sa fie “pregatit pentru a actiona” in momentul in care va veni aprobarea, iar atunci sa se poata face vaccinuri in scoli. Revenirea elevilor in clase, in septembrie, probabil va duce la o crestere a ratei infectarilor cu covid-19 in Marea Britanie.

In prezent, in Marea Britanie sunt vaccinati oamenii cu varste de peste 16 ani. Li se administreaza vaccinuri si copiilor de 12 pana la 15 ani, insa daca au anumite probleme de sanatate sau locuiesc impreuna cu adulti vulnerabili.

Agentia britanica a medicamentului a aprobat utilizarea vaccinurilor Pfizer si Moderna la copii de 12 pana la 15 ani. Insa Comisia pentru Vaccinare si Imunizare inca nu si-a dat acordul.

In SUA, Canada si in mai multe tari europene deja sunt vaccinati locuitorii incepand de la varsta de 12 ani.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head