Varianta indiana covid in Marea BritanieVarianta indiana a coronavirusului a devenit dominanta in Marea Britanie
Varianta indiana a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumita acum varianta Delta) a devenit dominanta in Marea Britanie si ea ar putea presupune un risc sporit de spitalizare comparativ cu varianta britanica (denumita varianta Alfa), a anuntat joi Public Health England, potrivit Reuters.

In ultima saptamana, 5.472 de noi cazuri de infectare cu varianta Delta au fost raportate in Marea Britanie, numarul total al acestor cazuri detectate ajungand astfel in aceasta tara la 12.431.

Varianta Delta (B.1.617.2) ar putea fi mai transmisibila decat varianta Alfa (B.1.1.7), desi inca mai este nevoie de date suplimentare pentru a confirma acest lucru.

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat ca raspandirea acestei variante ar putea conduce la amanarea ridicarii complete a restrictiilor prevazuta pentru 21 iunie, in pofida faptului ca Marea Britanie este una dintre cele mai avansate tari in campania de vaccinare anti-COVID-19.

"Cu aceasta varianta acum dominanta in Marea Britanie este vital sa fim in continuare atenti, mai ales daca aflam mai multe despre impactul asupra transmiterii virusului si sistemului sanitar", a declarat Jenny Harries, director executiv al Agentiei britanice de sanatate publica.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head