Boris Johnson relaxare restrictiiMarea Britanie ar putea renunta la regula distantarii fizice de pe 21 iunie
Marea Britanie este pe cale sa renunte la regula de distantare sociala COVID-19 care le cere oamenilor sa ramana la cel putin un metru unul de celalalt. Potrivit unei declartii facute luni de premierul Boris Johnson, acest moment ar putea avea loc spre sfarsitul lunii viitoare, scrie Reuters.

Guvernul lui Boris Johnson a stabilit o fisa de parcurs pentru a pune capat restrictiilor de lockdown in etape, deoarece vaccinarile pe scara larga ajuta la suprimarea infectiilor.
21 iunie a fost stabilita ca data la care distanta sociala ar putea sa se incheie.

Boris Johnson: „Avem sanse mari”

Intrebat despre aceasta posibilitate in timpul unei vizite de campanie din nordul Angliei, Johnson a spus: „Cred ca avem sanse mari, sanse mari, sa putem renunta la un metru plus”.
Regula distantarii de un metru inseamna ca oamenii trebuie sa stea cel putin la distanta respectiva si sa ia alte masuri atenuante pentru a preveni raspandirea infectiilor.
Urmatoarea etapa a planurilor de deblocare a guvernului va avea loc pe 17 mai, cand se asteapta ca restrictiile privind calatoriile in strainatate sa fie usurate, dar nu ridicate total.
Johnson a vorbit pe un ton prudent despre acest termen.
„Vrem sa realizam o deschidere pe 17 mai, dar nu cred ca oamenii din aceasta tara vor sa vada un aflux de boli de oriunde altundeva. Cu siguranta nu. Trebuie sa fim foarte , foarte duri si trebuie sa fim cat se poate de precauti „, a spus el.

Premierul britanic este in campanie

In timpul campaniei, Johnson s-a confruntat cu intrebari despre cine a platit renovarea apartamentului.
Facand campanie inainte de alegerile pentru un loc parlamentar si alegerile guvernului local, el a refuzat sa raspunda la intrebarile despre acuzatiile de coruptie ale Partidului Laburist.
„Toate aceste lucruri nu sunt absolut relevante”, a spus el, adaugand ca alegatorii doresc sa se concentreze asupra politicilor inainte de alegerile de joi.
Sursa:gandul.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head