amenzi turism mareabritanie bbcMarea Britanie ii ameninta cu amenzi de 5.000 de lire pe cei care pleaca in vacante in afara tarii
Marea Britanie ii ameninta cu amenzi pe cei care planuiesc sa calatoreasca in strainatate fara un scop intemeiat. Parlamentul va vota introducerea unei amenzi de 5.000 de lire, pentru cei care aleg sa paraseasca tara in scop turistic.

Marea Britanie vrea sa se asigure ca toti cetatenii iau in serios restrictiile impuse de autoritati, odata cu cresterea numarului de cazuri noi COVID-19. Prin urmare, ii ameninta cu amenzi usturatoare pe cei care aleg sa plece in vacanta in strainatate, scrie BBC News.

Noua sanctiune va fi prevazuta intr-un proiect de lege care se va dezbate in Parlament, in decursul zilei de joi. Nici in prezent calatoriile in strainatate fara un scop intemeiat nu sunt acceptate, conform regulilor carantinei, care le cer oamenilor sa ramana acasa. Insa, aceasta regula va expira luni, 29 martie.
Prin urmare, britanicii vor dezbate o noua lege, care va cuprinde si interdictia de a parasi teritoriul tarii fara un motiv intemeiat. Amenda pentru incalcarea acestei legi va fi de 5.000 de lire.

Britanicii sperau sa poata relua calatoriile in strainatate de pe 17 mai, insa, din cauza cresterii rapide a numarului de cazuri COVID-19 in toata Europa, Neil Ferguson i-a sfatuit pe cetateni sa aleaga destinatii interne pentru urmatoarele vacante.
Sursa:Mediafax, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head