dominic raab ministru externe britanicRecrutarile de adolescenti din Marea Britanie in scopuri teroriste au crescut semnificativ in timpul izolarii
Marea Britanie si-a exprimat joi ingrijorarea in legatura cu inmultirea arestarilor in randul adolescentilor pentru delicte de natura terorista, stabilind o legatura intre masurile de carantina introduse impotriva coronavirusului si recrutarile de tineri de catre organizatii precum gruparea Stat Islamic, relateaza AFP.

In fata deputatilor, ministrul de Externe Dominic Raab (foto) a vorbit despre o crestere cu 7% in decembrie comparativ cu anul precedent a "volumului continuturilor teroriste online" si "o crestere ingrijoratoare a procentului copiilor si adolescentilor care sunt in prezent arestati pentru delicte teroriste".

Potrivit lui Raab, politia londoneza considera ca masurile succesive de izolare introduse impotriva epidemiei cauzate de coronavirus faciliteaza "accesul digital al teroristilor la cei care sunt probabil mai receptivi la mesajele extremiste".

El a invocat gruparea terorista Stat Islamic (SI), pe care o considera drept "cea mai importanta amenintare terorista, atat la nivel national, cat si in strainatate".

Deputata laburista Lisa Nandy, insarcinata de opozitie cu afacerile externe, s-a declarat "profund tulburata" de modul in care tinerii au fost luati ca tinta de SI in timpul izolarii.

In Marea Britanie e in vigoare de la inceputul lui ianuarie un al treilea lockdown, care presupune inchiderea unitatilor scolare, pentru a lupta impotriva pandemiei de COVID-19, care a facut peste 123.000 de morti.

In Marea Britanie au avut loc in ultimii ani mai multe atacuri revendicate de Stat Islamic.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head