masuri covid Marea Britanie bbcPuscarie si amenzi pentru persoanele care nu respecta regulile Covid, la intoarcerea in Marea Britanie
Toate persoanele care se intorc in Marea Britanie si incalca regulile de calatorie aflate in vigoare pentru oprirea raspandirii coronavirusului se vor confrunta cu inchisoarea si amenzi uriase, a anuntat Matt Hancock, secretarul britanic pentru Sanatate.

Amenzi de 10.000 de lire si pedepse de 10 ani de inchisoare

Rezidentii din Marea Britanie care se intorc din punctele fierbinti cu coronavirus se vor confrunta cu amenzi de pana la 10.000 de lire sterline si pedepse de pana la 10 ani de inchisoare daca incalca noile reguli de calatorie, a declarat secretarul pentru sanatate, Matt Hancock, citat de BBC. Noile masuri de securitate intra in vigoare incepand cu 15 februarie.
Pedeapsa cu inchisoarea se va adresa persoanelor care mint sau ofera informatii false, la sosirea in Marea Britanie.
De asemenea, persoanele care insista sa plece in zonele periculoase trebuie sa se supuna carantinei la intoarcere, in hotelurile special destinate acestui scop si vor trebui sa plateasca 1.750 de lire sterline, suma care acopera costurile de cazare, transport si testare.
Hancock a declarat ca masurile se aplica Angliei, dar administratiile descentralizate analizeaza masuri similare.

Marea Britanie anunta testari mai dese pentru pasagerii internationali

Marea Britanie vrea sa testeze cat mai repede toate persoanele care au sosit din strainatate, pentru a se apara impotriva noilor variante ale virusului, a declarat marti un ministru, citat de Reuters. Astfel, toate sosirile internationale ar trebui sa fie testate pentru COVID-19 in a doua si a opta zi de autoizolare.
"Ne uitam in permanenta la perfectionarea abordarii noastre la frontiera pur si simplu pentru ca exista riscul ca noi variante sa vina din alte tari din intreaga lume. Pana nu vom vaccina pe toata lumea si nu vom identifica o modalitate de a putea actualiza vaccinul pentru a face fata noilor provocari, trebuie sa fim atenti cu privire la calatoriile internationale", a declarat secretarul de mediu George Eustice pentru Times Radio.

Reguli care intra in vigoare la 15 februarie in Marea Britanie

- Carantina hoteliera pentru rezidentii din Marea Britanie care se intorc din cele 33 de tari de pe "lista rosie" a Marii Britanii, timp de 10 zile. Ei trebuie sa rezerve inainte sa plece in tara respectiva un pachet de carantina in valoare de 1.750 de lire pentru o persoana care calatoreste singura, inclusiv camera si transportul. Acest sistem de rezervare va fi activat joi.
- Pentru toate sosirile: testele PCR vor trebui facute in ziua a doua si ziua a opta de carantina. Testarile vor trebui rezervate prin intermediul portalului online al guvernului inainte de a calatori.
- Pedeapsa cu inchisoarea si amenzi de pana la 10.000 de lire sterline pentru oricine ignora noile reguli.
- Amenda de 1.000 de lire sterlinie acordata oricarei sosiri internationale care nu sustine un test PCR. Amenda creste la 2.000 de lire sterline pentru cei care nu sustin al doilea test.
- Amenda de 5.000 de lire sterline, care se ridica la 10.000 de lire sterline, pentru sosirile de pe lista rosie care nu merg la hotel in carantina.
- Oricine se afla pe un formular de localizare a pasagerilor si incearca sa ascunda ca a fost in lista rosie a tarilor in ultimele 10 zile se confrunta cu pana la 10 ani de inchisoare.

Țarile de pe lista rosie a Marii Britanii

Cele 33 de tari aflate in prezent pe „lista rosie” a Regatului Unit sunt: Angola, Argentina, Bolivia, Botswana, Brazilia, Burundi, Cape Verde, Chile, Columbia, Republica Democrata Congo, Ecuador, Eswatini, Guyana Franceza, Guyana, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambic, Namibia, Panama, Paraguay, Peru, Portugalia, Rwanda, Seychelles, Africa de Sud, Surinam, Tanzania, Emiratele Arabe Unite, Uruguay, Venezuela, Zambia, Zimbabwe.
Sursa:observatornews.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head