boris johnson reintrare lockdownBoris Johnson anunta un nou lockdown in Marea Britanie, dupa cresterea cazurilor de COVID-19
Anglia intra din nou in izolare, dupa cresterea cazurilor de Sars Cov 2. Premierul britanic Boris Johnson a anuntat inchiderea scolilor incepand de marti si le-a cerut oamenilor sa ramana acasa daca nu au cumparaturi esentiale de facut, exercitii fizice sau alte exceptii.

Premierul britanic Boris Johnson a anuntat, luni seara, o noua carantina nationala, in incercarea de a opri raspandirea cazurilor de COVID-19 care ameninta sa copleseasca sistemul sanitar, scrie Reuters.
Johnson a spus ca noua varianta mai contagioasa a coronavirusului se raspandeste cu mare viteza si este nevoie de o interventie urgenta.

„Avem acum o nou varianta a virusului. A fost atat de frustrant, cat si alarmant sa vedem viteza cu care noua varianta circula. Oamenii nostri de stiinta au confirmat ca noua varianta este intre 50% si 70% mai transmisibila, acest lucru inseamna ca este mult mai probabil sa va infectati si sa-l dati mai departe.

In timp ce va vorbesc in aceasta seara, spitalele noastre sunt sub o presiune mai mare din partea Covid-19 decat in orice alt moment al pandemiei. In Anglia, numarul de pacienti Covid-19 din spitale a crescut cu aproape o treime in ultima saptamana, la aproape 27.000, cu 40% mai mult decat primul varf din aprilie”, a transmis Johnson.

„Cu o mare parte din tara si asa sub restrictii extreme, este clar ca trebuie sa facem mai mult impreuna pentru a stabiliza aceasta nou varianta in timp ce vaccinurile noastre sunt efectuate. In Anglia, va trebui sa intram intr-un lockdown national suficient de strict pentru a controla aceasta varianta a virusului. Astfel, guvernul din nou va cere sa stati in casa, sa iesiti doar pe motive limitate permise de lege precum cumparaturile pentru lucruri esentiale, munca daca nu este posibila de acasa, exercitiile fizice, accesul la medicina si evadarea de abuz domestic”, a mai spus premierul britanic.

Johnson a spus ca masurile vor include inchiderea scolilor incepand de marti si le-a cerut oamenilor sa ramana acasa, in afara cumparaturilor esentiale, a exercitiilor fizice sau a altor exceptii limitate.

Daca calendarul de vaccinare merge conform planurilor si numarul de cazuri si decese raspunde la carantina, ar trebui sa fie posibila iesirea din blocaj pana la mijlocul lunii februarie.
Sursa:jurnalul.ro

Lockdown si in Scotia

Incepand cu 5 ianuarie 2021, ora 00.00, intra in vigoare decizia Guvernului Scotian de full lockdown, pe toata durata lunii ianuarie. Restrictiile sunt similare celor instaurate in luna martie a anului trecut, pentru zonele din Scotia care sunt in nivelul patru de restrictii.
-Conform legii, se permite parasirea locuintei numai pentru situatii exceptionale, asigurarea alimentelor, programari doctor/spital si efectuarea exercitiilor fizice;
-Scolile raman inchise pe toata durata lunii ianuarie.
-Doar doua persoane din doua gospodarii diferite vor putea sa se intalneasca, numai in aer liber.
-Lacasurile de cult vor fi obligate sa se inchida pentru slujbele religioase.
-Serviciile publice vor fi online, acolo unde este posibil.
-Lucratorii cheie isi vor continua activitatea pe durata lunii ianuarie.

 

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head