Margaret Keenan vaccinata anticovidO femeie de 90 de ani, prima persoana din Marea Britanie vaccinata anti-COVID
Marea Britanie a inceput marti administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech, devenind astfel prima tara occidentala care a dat startul imunizarii in masa a populatiei contra Covid-19.

Margaret Keenan, in varsta de 90 de ani, a devenit prima persoana din lume care a primit vaccinul dezvoltat de renumitele companii farmaceutice, transmite Reuters, citata de HotNews.ro.Keenan a fost vaccinata la spitalul din Coventry (centrul Angliei), la ora locala 06.31, cu o saptamana inainte sa implineasca 91 de ani.

”Este un mare privilegiu pentru mine sa fiu prima persoana vaccinata impotriva Covid-19”, a spus Keenan. ”Este cel mai frumos cadou pentru ziua mea pe care puteam sa mi-l doresc, deoarece inseamna ca voi putea sa petrec timp cu familia si prietenii mei de Anul Nou, dupa ce am fost singura aproape tot anul”, a adaugat ea.

In prima saptamana vor fi disponibile circa 800.000 de doze, in conditiile in care prioritate au personalul medical, cei din centrele de ingrijire si varstnicii peste 80 de ani.
Oficialii britanici din domeniul sanatatii se asteapta sa aiba pana la 4 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, care ofera pana la 95% protectie impotriva Covid-19, disponibil pana la sfarsitul lunii decembrie.
Sursa:libertatea.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head