boris relaxare craciunMarea Britanie relaxeaza restrictiile in preajma Craciunului si va permite reuniunile de familie
Autoritatile britanice au decis marti sa relaxeze pentru cateva zile, in preajma Craciunului, restrictiile impotriva epidemiei de COVID-19, pentru a permite reuniunile de familie, transmite AFP.

Trei gospodarii diferite se vor putea reuni in acelasi loc, pe o perioada de cel mult cinci zile, intre 23 si 27 decembrie, iar familiile se vor putea deplasa in interiorul Regatului Unit, a anuntat guvernul de la Londra, dupa o intrunire intre liderii celor patru provincii constitutive (Anglia, Irlanda de Nord, Scotia si Tara Galilor).

"Aceste bule vor fi ocazia ca oamenii sa-si intalneasca prieteni apropiati si familia in mod foarte restrans (...), dar numai pe o perioada limitata", a declarat ministrul britanic Michael Gove, responsabil cu coordonarea actiunii guvernamentale.

In Marea Britanie, fiecare provincie isi decide propria strategie in materie de combatere a epidemiei. Liderii acestora au optat totusi pentru o abordare comuna pentru sarbatorile de sfarsit de an.

Executivul spera intr-o revenire la normalitate in jurul Pastelui, gratie vaccinurilor, printre care cel al proiectului britanic AstraZeneca/Oxford.
Sursa;ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head