vaccin britanic anticovid dailymailVaccinul britanic anti-COVID-19 ar putea fi aprobat pana in Craciun
Marea Britanie ar putea aproba pentru utilizare de urgenta vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford in colaborare cu AstraZeneca inainte de Craciun, urmand ca vaccinul sa fie autorizat pentru imunizarea intregii populatii la inceputul anului viitor, a declarat directorul de cercetare de la Universitatea Oxford.

 Adrian Hill, directorul Institutului Jenner, apartinand de Universitatea Oxford, a declarat ca vaccinul britanic ar putea fi aprobat pentru imunizarea de urgenta a medicilor si altor persoane din categorii de risc pana in Craciun. El recunoaste ca termenul e strans, dar viabil.

„Miliarde de doze” sunt produse deja la zece fabrici din toata lume prin intermediul unui consortiu coordonat de compania farmaceutica AstraZeneca, a explicat acesta. Hill e de parere ca programul de vaccinare care ar urma sa fie demarat la inceputul anului va pune pe panta descendenta epidemia pana la sfarsitul primaverii, cel putin in Marea Britanie.

„As fi foarte surprins daca pandemia nu ar fi adusa pe o panta descendenta clara pana la sfarsitul primaverii, cel putin in aceasta tara...vom ajunge in stadiul in care sa obtinem imunitate de turma prin vaccinare”, a spus coordonatorul proiectului de imunizare din Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

Testele clinice de pana acum au avut rezultate bune in privinta eficientei si sigurantei, declansand raspunsuri imunitare puternice inclusiv la persoanele in varsta.
Vaccinul britanic se afla in studii clinice avansate de faza a treia derulate in Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud, dar si in india si SUA.
Sursa:adevarul.ro, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head