Sadiq Khan dailymailLondra impune noi restrictii si se pregateste de o iarna dificila
Restrictii mai stricte pentru diminuarea raspandirii COVID-19 vor fi aplicate la Londra incepand de sambata, a anuntat joi primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, potrivit agentiei DPA.

 Conform noilor restrictii, locuitorii Londrei nu se vor mai putea intalni in spatii inchise cu persoane din alte gospodarii, interdictie valabila atat pentru locuintele private, cat si pentru spatiile publice cum ar fi barurile sau restaurantele. Intalnirile in spatii publice deschise in grupuri de maxim sase persoane sunt inca permise, scrie agerpres.ro.

Virusul ''se raspandeste rapid peste tot in orasul nostru'', a spus Sadiq Khan in fata membrilor adunarii municipale''. ''Nimeni nu doreste noi restrictii, dar acestea sunt necesare pentru a proteja vietile londonezilor'', a explicat edilul capitalei britanice, care le-a cerut locuitorilor acesteia sa evite, pe cat posibil, transportul public si deplasarile.

''Trebuie sa-i avertizez pe londonezi ca avem o iarna dificila in fata noastra'', a insistat el.
Mai multe cartiere ale Londrei au depasit in ultimele zile pragul de 100 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori.

Prin noile masuri, Londra a trecut la nivelul doi de alerta, in cadrul sistemului pe trei nivele stabilit de guvern. Sadiq Khan si liderul Partidului Laburist de opozitie din care face parte, Keir Starmer, impreuna cu responsabili sanitari, au cerut un ''lockdown'' national pentru a combate mai eficient pandemia. Dar guvernul condus de Boris Johnson a preferat deocamdata sa mentina aplicarea sistemului regional de alerta sanitara pe trei nivele.
Sursa:stiripesurse.ro,Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head