covid Anglia restrictii bbcRestrictii dure in nordul Angliei, dupa cresterea infectarilor cu noul coronavirus
Socializarea cu vecinii si intalnirile cu prietenii sunt interzise in mai multe zone din Marea Britanie, ca urmare a cresterii numarului de cazuri de COVID. Prin adoptarea de masuri dure, autoritatile spera sa reduca raspandirea noului coronavirus, relateaza BBC.

Noile restrictii au fost anuntate de secretarul pentru sanatate britanic Matt Hancock, care a declarat ca acestea sunt ”absolut necesare”.
Vineri, Marea Britanie a raportat 6.968 de cazuri noi de COVID.

Aproape 800 de studenti infectati

Anuntul lui Hancock vine dupa ce aproape 800 de studenti ai Universitatii Northumbria, din Newcastle, s-au autoizolat, dupa ce au fost depistati pozitiv la testarea pentru COVID-19.

Un purtator de cuvant al universitatii a confirmat ca 770 de studenti au fost infectati cu noul coronavirus, 78 dintre ei fiind simptomatici.
Toti studentii infectati si cei cu care au intrat in contact au fost trimisi in izolare pentru 14 zile, in conformitate cu indrumarile guvernamentale.

Pe langa Newcastle, au fost inasprite restrictiile in Northumberland, Gateshead, North Tyneside, South Tyneside, Sunderland si County Durham, precum si in patru zone din nordul Țarii Galilor. La fel, in Liverpool, unde rata saptamanala de infectare a crescut la 258 de persoane la 100.000 de locuitori, si in Burnley, care are cea mai mare rata de infectare din Anglia: 327 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Oamenii care traiesc in zonele vizate de restrictii:
-Nu au voie sa participe la evenimente sportive de amatori sau profesionisti ca spectatori;
-Pot vizita caminele de batrani si casele de ingrijire doar in circumstante exceptionale;
-Nu pot efectua decat calatorii esentiale – la scoala si la serviciu.
-Nu au voie sa socializeze cu persoane din afara propriei case.

Matt Ashton, directorul de sanatate publica din Liverpool, a declarat intr-o emisiune la BBC Radio 4, ca exista ”atat de multe reguli diferite, cu atat de multe reglementari diferite, incat au devenit confuze pentru oamenii care se straduiesc sa le inteleaga”.
Sursa:libertatea.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head