relaxare masuri anglia bbcNoi masuri de relaxare din 4 iulie anuntate de catre Boris Johnson
Noi masuri de relaxare au fost anuntate in Anglia, care vor fi implementate incepand de luna viitoare, din data de 4 iulie.

Saloanele de infrumusetare, hotelurile, restaurantele, puburile, cinematografele, galeriile de arta si muzeele se vor redeschide, cu conditia ca oamenii sa pastreze distanta sociala, de minim 2 metri. De asemenea, si evenimentele private, cum ar fi nuntile vor putea fi permise, cu maxim 30 de participanti. Prim-ministrul Boris Johnson , fost bolnav de COVID-19, a facut anuntul, informeaza BBC.com si The Guardian.

Avertismentul lui Boris Johnson pentru cetatenii din Anglia

Totodata, oficialul britanic a atras atentia ca masurile sunt „reversibile". Asadar, in cazul in care numarul cazurilor de infectare va creste puternic, sunt mari sanse sa se revina a vechile masuri.
Teatrele si salile de concert, care au in vedere organizarea spectacolelor live, vor mai trebui sa astepte. Cel mai probabil, vor primi „unda verde" in urmatoarea etapa de relaxare.

Nivelul de alerta in Marea Britanie a fost redus

In urma cu cateva zile, autoritatile sanitare din Marea Britanie au anuntat ca nivelul de alerta de coronavirus din Regatul Unit a fost redus de la 4, la 3.
Circa 42.800 de persoane testate pozitiv la noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 au murit in Marea Britanie, cel mai grav bilanţ la nivel mondial dupa Statele Unite si Brazilia. Deşi numarul de morţi şi spitalizari s-a redus in ultimele saptamani, situaţia ramane ingrijoratoare, mai ales in azilurile de batrani.
Potrivit ultimelor date oficiale raportate de autoritatile sanitare, in Marea Britanie au fost inregistrate peste 300.000 de cazuri de imbolnavire de COVID-19, dintre care, multi s-au vindecat.

Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord pastreaza masurile existente

In Anglia, unde locuieste peste 80% din populatia Regatului Unit, au intrat in vigoare deciziile de relaxare a masurilor de urgenta aplicate pentru combaterea raspandirii noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, insa Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord pastreaza masurile existente.
Pe teritoriul Marii Britanii s-au redeschis toate magazinele care au fost inchise dupa decretarea carantinei. Retailerii sunt obligati sa respecte regulile de distantare sociala, ceea ce va determina o noua experienta pentru cumparatori.
Marile magazine, comerciantii de imbracaminte, magazinele electrice, librariile si alte magazine neesentiale au fost inchise incepand cu 23 martie, cand premierul britanic, Boris Johnson, a impus un blocaj pentru a preveni raspandirea coronavirusului.
Sursa:B1.ro, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head