masca obligatorie anglia transport comunPurtarea mastii va fi obligatorie in transportul in comun din Anglia de la 15 iunie
Guvernul britanic a anuntat ca absolut toti cei care folosesc transportul in comun in Anglia vor fi obligati sa poarte masca sau cel putin sa-si acopere fata incepand cu data de 15 iunie, cu scopul de a evita raspandirea noului coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Persoanele care se vor abate de la aceasta regula nu le va fi permisa urcarea in autobuze, trenuri, metrouri sau feriboturi, informeaza The Telegraph.

Ministrul transporturilor, Grant Shapps, a avertizat, joi, ca in Anglia purtarea maștilor sanitare va deveni obligatorie incepand din 15 iunie pentru britanicii ce folosesc transportul in comun, de la autobuze si metrou pana la trenuri, avioane si chiar feriboturi.

”Incepand de luni, 15 iunie, acoperirea fetei va deveni obligatorie in transportul public. Acest lucru nu inseamna ca este nevoie de masti chirurgicale, pe care trebuie sa le pastram pentru activitatea din clinici si spitale, ci de acele masti pe care le putem produce singuri, cu usurinta, acasa”, a declarat ministrul in timpul unei conferinte de presa despre Covid-19.
”Trebuie sa fim atenti pentru ca toate masurile de precautie sa fie luate”, a mai spus el.

Controlorii vor putea interzice accesul in vehicule si sa dea amenzi

Ministrul a afirmat ca aceasta masura ofera o ”protectie, chiar daca limitata, contra raspandirii virusului”.
”Exista dovezi care sugereaza ca acoperirea fetelor ofera un anumit nivel de protectie, e drept limitat, impotriva raspandirii virusului”.
Controlorii vor putea interzice accesul in mijloacele de transport in comun persoanelor care se abat de la masura in cauza. De asemenea, ei vor avea dreptul sa aplice amenzi in acest sens.
Masura a fost primita favorabil de sindicatele din transport, care solicita purtarea mastii, care pana in prezent a fost doar o recomandare.
Angajatii care intra in contact cu calatorii vor fi obligati, de asemenea, sa aiba fata acoperita.
Intrarea in vigoare a acestei masuri coincide cu redeschiderea activitatilor ”neesentiale”, precum magazinele de haine, de jucarii sau librariile și cu reintoarcerea unor elevi din ciclul gimnazial in unitatile de invatamant, cand se preconizeaza ca utilizarea transportului in comun va crește semnificativ.

Copiii foarte mici si persoanele care au dificultati in a respira nu vor fi obligate sa-si acopere fata

Autoritatile guvernamentale din Marea Britanie spera, de asemenea, ca va convinge mai multe persoane sa se intoarca la munca, pe fondul ingrijorarii ca inca se confrunta cu prea multe persoane care nu iși pot desfașura activitatea in regim de telemunca.
Guvernul recomanda ca mastile chirurgicale sa fie purtate in special de persoanele care au mai mult nevoie, precum lucratorii din domeniul sanitar, Shapps sugerand ca restul sa poarte masti pe care le pot confectiona acasa.
”Acest lucru nu inseamna ca este nevoie de maști chirurgicale, pe care trebuie sa le pastram pentru activitatea din clinici și spitale, ci de acele maști pe care le putem produce singuri, cu ușurinta, acasa”, a sustinut ministrul transporturilor.
Copiii foarte mici si persoanele care au dificultati in a respira nu vor fi obligate sa-si acopere fata.

Potrivit datelor oficiale, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a inregistrat pana in prezent 283.311cazuri de infectare cu noul coronavirus Covid-19, insa numarul real ar putea fi mult mai mare, spune Patrick Vallance, consilier-sef pe probleme stiintifice in cadrul guvernului britanic.
Bilantul deceselor cauzate de SARS-CoV- 2 in spitalele din Marea Britanie a ajuns la 40.261.
Sursa:b1.ro, Foto:The Telegraph

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head