culegatori uk lb.romana sunO ferma din Anglia le cere englezilor care vor un job sa vorbeasca fluent romana
Anunt ciudat pe site-ul proiectului „Culege pentru Marea Britanie”, conceput pentru a-i stimula pe britanicii fara loc de munca in perioada aceasta sa se angajeze in fermele locale. Cei interesati trebuie sa vorbeasca fluent romana sau bulgara, iar limba engleza este necesara doar pentru unele pozitii.

 O firma a postat site-ul proiectului guvernamental „Culege pentru Marea Britanie” („Pick for Britain”) un anunt in care precizeaza ca cei interesati trebuie sa vorbeasca fluent bulgara sau romana.
Producatorul de produse alimentare S&A, din Kent, face publicitate pentru a gasi asistenti de irigatii pe site-ul web al Guvernului, care recruteaza britanici in somaj tehnic sau fara locuri de munca pentru a acoperi golurile din sectorul agricol in aceasta vara, relateaza The Sun.

In ciuda faptului ca site-ului web e adresat britanicilor temporar fara munca din cauza crizei Covid-19, anuntul precizeaza ca este obligatorie cunoasterea limbii romane sau a celei bulgare.
Campania este conceputa pentru a ajuta fermierii care sunt pusi in fata imposibilitatii de a-si recolta fructele de vara din cauza restrictiilor de calatorie in Marea Britanie a muncitorilor din estul Europei.

Engleza, doar pentru unele posturi

Cunoasterea limbii engleze este necesara doar pentru „unele pozitii”, spune anuntul.

S&A este una dintre companiile care publica locuri de munca vacante pe site-ul Pick for Britain, care a fost lansat la inceputul acestei saptamani ca parte a ofertei Guvernului de a ajuta fermierii sa gaseasca muncitori pentru sezonul de vara si de recoltare.

Reclamele postate de firma se refera la slujbe de „asistentii la irigare”, care se platesc cu sume intre 8,21 si 8,98 lire sterline pe ora. „Pentru a solicita o pozitie calificata, va trebui sa vorbiti romana si/sau bulgara fluent. Limba engleza este esentiala pentru anumite pozitii.”

Firma S&A se descrie ca „cultivator, importator, exportator si ambalator de fructe moi si sparanghel”. Departamentul care supravegheaza campania „Pick for Britain” nu a reactionat inca.
Sursa:adevarul.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head