covid 19 uk dailymailUltimul bilant arata ca peste 16.000 de oameni au murit in UK din cauza coronavirusului 
Guvernul britanic a anuntat duminica 596 de noi decese in spitalele cu pacienti afectati de noul tip de coronavirus, un bilant care ajunge la mai mult de 16.000 de victime in total din cauza virusului, potrivit AFP.

 In total, 16.060 de persoane au murit din cauza Covid-19 in spital si 120.067 au fost testate pozitiv cu virusul, adica 5.850 in plus fata de ziua precedenta, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Cifrele anuntate in fiecare zi de autoritatile sanitare din Marea Britanie includ doar decesele in spitale ale pacientilor testati pozitiv, o metoda criticata de anumite asociatii, intrucat nu tine cont de decesele care se produc in azilurile de batrani si la domiciliu, atenuand astfel impactul real al pandemiei.

Guvernul britanic a decis joi sa prelungeasca cu cel putin trei saptamani masurile de izolare decretate pe 23 martie pentru a incetini raspandirea pandemiei si a anuntat vineri ca isi va accelera eforturile pentru a dezvolta si a produce in sistem industrial un vaccin.

Premierul Boris Johnson, 55 de ani, diagnosticat cu Covid-19 si externat acum o saptamana, "se reface" la Chequers, resedinta de la tara a sefilor de guvern britanic, si transmite instructiuni ministerelor, a explicat ministrul Michael Gove, duminica, pentru Sky News.
Guvernul lui Johnson este criticat pentru ca a intarziat sa ia masurile contra pandemiei si sa mareasca numarul de teste si echipamente pentru cadrele medicale aflate in prima linie contra maladiei.
Sursa:stiripesurse.ro, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head