boris la terapie intensiva guardianStarea de sanatate a premierului britanic s-a agravat
Boris Johnson a fost mutat la terapie intensiva, dupa ce starea sa de sanatate s-a agravat luni seara. Premierul britanic a fost confirmat pozitiv cu coronavirus in urma cu 11 zile.

 Un purtator de cuvant a declarat public ca de duminica seara, cand Johnson a fost internat la spital, dupa ce simptomele nu-i cedasera dupa atatea zile, starea sa de sanatate s-a agravat, potrivit The Guardian.

"De duminica seara, premierul a fost monitorizat de medicii de la Spitalul St Thomas din Londra, dupa ce simptomele cauzate de coronavirus nu au disparut. Azi dupa-amiaza starea sa s-a inrautatit si, la sfatul echipei medicale, a fost mutat pe sectia de terapie intensiva.

Premierul l-a rugat pe ministrul de externe Dominic Raab, care e prim-secretar de stat, sa ii preia atributiile acolo unde e necesar. Prmeierul primeste ingrijire excelenta si multumim personalului NHS pentru munca si dedicatia lor", a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit The Guardian, decizia mutarii lui Johnson la ATI a fost luata luni seara, in jurul orei 20:30 (ora Romaniei, n.red.). Publicatia britanica citeaza surse care spun ca Johnson e constient si masura a fost luata preventiv, in cazul in care se va ajunge sa aiba nevoie de ventilatie mecanica.

Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru coronavirus pe 27 martie si de atunci a lucrat de acasa. Ultima oara a fost vazut in public cand a iesit in fata Downing Street pentru a-i apaluda pe medici.

Marea Britanie a raportat luni Bilantul 439 de noi decese in ultimele 24 de ore, numarul total al acestora fiind de 5.373. Pana la ora 08:00 GMT, fusesera testate in total 208.837 de persoane, din care 51.608 au fost depistate pozitiv.

Regina Elisabeta le-a spus duminica britanicilor ca vor depasi epidemia de coronavirus daca raman hotarati in fata blocarii si autoizolarii, evocand spiritul celui de-Al Doilea Razboi Mondial intr-o transmisie extrem de rara catre natiune.

"Impreuna ne confruntam cu aceasta boala si vreau sa va asigur ca, daca ramanem uniti si hotarati, atunci o vom depasi. Cu toate ca ne-am confruntat si cu alte provocari, aceasta este diferita. De aceasta data ne unim cu toate natiunile de pe glob intr-un efort comun, folosind marile progrese ale stiintei si compasiunea noastra instinctiva pentru a vindeca. Vom reusi - si acel succes va apartine fiecaruia dintre noi", a spus monarhul in varsta de 93 de ani.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head