boris aplauzeSalvatorii au fost aplaudati minute în sir de britanici, în frunte cu Boris Johnson
Aplauze prelungit sau rasunat joi seara pe teritoriul Marii Britanii, la ora 20, în semn de apreciere pentru eforturi depuse de echipajele medicale și plafoane salvatori de îngrijire lupta cu epidemie Covid-19 .

Britanicii au iesit în fata caselor sau pe balcoanele apartamentelor, au aplaudat minute în domn, au zambit cu recunostinta fata de medici, asistent, paramedici, infirmieri, farmaciști și toti cei implicați în operațiuni de triere și tratare a pacientilor, relateaza The Independent.

Initiativa a avut acoperire nationala, fiind coordonata sub sloganul "Aplauze pentru salvatori".
Britanicii au dorit astfel încât să fie multumeasca cele care îngrijesc acest lucru este posibil să aibă proprietăți vieti în condiții de păstrare a vietii celor infectate cu noul coronavirus.
Chiar și premierul lui Boris Johnson este o poziție în strada pentru ai aplauda pe eroii lor zile.

În estul Londrei, la Leytonstone, oamenii au lansat focuri de artificii, iar în alte zone ale Londrei au zâmbet și vuvuzele. În Birmingham, pompierii au aplaudat alaturi de oameni iesiti din caz.

Reprezentantii Seviciului de ambulanta din Londra au declarat ca au incurajat emotii sa auda aplauzele si sa vada imaginabile.

În Marea Britanie, situația devine tot mai critică. 115 oameni au murit în ultimele 24 de ore, fiind pentru prima oara cand numarul deceselor depaseste pragul de 100 intr-o singura zi.

Multi britanici au postat pe Twitter imagini emoționante despre aceasta seara, cu tagurile #clapforNHS sau #clapforourcarers.

Guvernul britanic a alocat 210 milioane de lire pentru cercetarea îngrijirii să ducă la obținerea unui vaccin impotriva noului coronavirus.

Evenimente similare au avut loc și în alte tari din Europa. Emotionati, dar increzatori desi se aflau in izolare, francezii si italienii au dat adevarate spectacol de balcoanele apartamentelor lor, in cinstea echipelor medicale.
Sursa: Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head