greva medici uk guardianMedicii din UK ameninta cu greva in plina pandemie de coronavirus, din cauza ca nu au echipamente de protectie
Medicii si asistentele din Marea Britanie sunt pe punctul de a refuza sa mai lucreze, scrie The Guardian, din cauza ca nu au strictul necesar pentru a se apara de infectia cu coronavirus - manusi, masti si echipamente de protectie.

 Peste 8.000 de persoane infectate au fost raportate pana acum in Regatul Unit si 422 de decese. Sistemul medical e suprasolicitat deja, iar medicii, prima linie in lupta cu noul coronavirus, se plang ca sunt abandonati de guvernanti si se asteapta de la ei sa-si asume “riscuri inacceptabile”. Personalul medical britanic acuza lipsa costumelor de protectie si ameninta cu greva, in plina pandemie de Covid-19.

„Suntem abandonati de autoritati. Ne lipsesc lucruri esentiale pentru a ne proteja, lucruri recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In aceste conditii, foarte multi doctori simt ca nu au alta solutie decat sa renunte la a profesa, desi isi iubesc meseria”, a declarat dr. Rhinesh Parmar, presedintele Asociatiei Medicior din Marea Britanie.

“Guvernul trebuie sa ne protejeze, ca sa dam randament 100% la locul de munca. Pana acum, noi ne-am respectat partea de intelegere, insa autoritatile nu. Noi ne-am facut treaba, ei nu ne-au dat strictul necesar”, a mai spus dr. Rinesh Parmar.

Si asociatia asistentilor medicali din UK, care are 400.000 de membri, e in aceeasi situatie.

Purtatorul de cuvant al Royal Colege of Nursing a avertizat: „S-ar putea sa avem de ales intre sanatatea noastra si ingrijirea bolnavilor. Multi vom alege sa renuntam la munca, pentru a ne proteja. Guvernul trebuie sa inteleaga ca avem nevoie disperata de costume de protectie”.
Sursa:libertatea.ro, Foto: The Guardian

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head