boris masuri draconice uk dailymailRegatul Unit intra in izolare nationala pentru cel putin trei saptamani
Premierul britanic, Boris Johnson, a decretat luni izolarea la domiciliu a populatiei din Regatul Unit pentru cel putin trei saptamani cu scopul de a opri raspandirea pandemiei noului coronavirus, relateaza AFP.

Adunarile cu mai mult de doua persoane sunt interzise, iar magazinele care nu vand produse de prima necesitate, precum si lacasurile de cult vor fi inchise publicului.
Politia va avea misiunea de a pune in aplicare aceste dispozitii si ii va putea sanctiona cu amenzi pe contravenienti.

Premierul Boris Johnson a transmis luni seara ca toti cetatenii Marii Britanii trebuie sa stea in case pentru a limita raspandirea coronavirusului, informeaza mediafax.ro.
"Incepand din aceasta seara, trebuie sa le ofer cetatenilor britanici o instructiune clara: trebuie sa stati in case. Este esential sa se opreasca raspandirea coronavirusului dintr-o casa in alta", a declarat Boris Johnosn, citat de postul Sky News.

Oamenii vor avea voie sa iasa din case doar pentru urmatoarele activitati:
- achizitionarea produselor de baza;
- exercitii fizice o data pe zi - alergare, plimbare, mers pe bicicleta, individual ori cu membri ai familiei restranse;
- asistenta medicala;
- deplasarea la serviciu, doar daca este absolut necesara;

"Acestea sunt singurele motive pentru care puteti iesi din case. Nu trebuie sa va intalniti cu prietenii. Nu trebuie sa va intalniti cu rude care nu locuiesc in casa cu dumneavoastra", a afirmat Boris Johnson.
In plus, liderul de la Londra a ordonat inchiderea magazinelor care nu vand produse esentiale.
Anunțul dramatic al premierului a venit pe fondul cresterii numarului cazurilor de coronavirus confirmate in Marea Britanie care a ajuns la 6.650, iar cel al deceselor la 336 .
Sursa:stiripesurse.ro, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head