inchidere scoli uk dailymailMarea Britanie inchide scolile pe durata nedeterminata, incepand de vineri
Toate scolile din Marea Britanie se vor inchide incepand de vineri dupa-amiaza, pe termen nedeterminat, pentru a ajuta la limitarea epidemiei de COVID-19, a anuntat miercuri ministrul educatiei, Gavin Williamson, transmit Reuters si dpa.

Acelasi anunt l-a facut si premierul Boris Johnson intr-o conferinta de presa. Anuntul premierului a venit la cateva ore dupa ce Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord anuntasera inchiderea scolilor incepand tot de vineri.

Potrivit lui Gavin Williamson, vor mai ramane deschise doar anumite scoli. Adica acelea necesare pentru a se ocupa de copiii angajatilor din Sanatate sau din alte domenii in care trebuie asigurata continuitatea serviciului, in Marea Britanie.

"Situatia se complica. Si asa cum am mai spus, daca frecventarea scolilor pune probleme pentru copiii nostri, atunci vom lua masuri. Am ajuns in acel punct acum: luam masuri", a spus Gavin Williamson, citat de Reuters.

Decizia va avea, insa, un impact major. Marea Britanie este a 5-a economie a lumii. Iar succesul economic se bazeaza, printre altele, pe munca oamenilor. Acum, insa, odata cu inchiderea scolilor, 9 milioane de copii vor fi nevoiti sa ramana acasa. Si probabil ca un numar mare de parinti va trebui sa lucreze de la domiciliu sau sa gaseasca o alta solutie de a-si castiga traiul, pentru a putea avea grija, in acelasi timp, de copiii ramasi fara program scolar.

Intial, Guvernul lui Boris Johnson nu s-a aratat prea ingrjorat de pandemie. Si a transmis ca nu va urma exemplul unor state ca Italia si Franta si nu va inchide scolile, din cauza ca o astfel de masura n-ar impiedica pandemia sa se extinda.

Se pare, insa, ca pana la urma decidentii din Downing Street s-au razgandit, in conditiile in care numarul personelor confirmate cu coronavirus a crescut alarmant,ajungand la 2626, iar numarul deceselor a ajuns la 104.
Sursa:Ziare.com, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head