boris coronavirus uk expressGuvernul de la Londra pregateste masuri ca in timp de razboi
Premierul britanic, Boris Johnson, le va cere tuturor persoanelor de peste 70 de ani sa ramana in izolare stricta acasa sau in casele de ingrijire timp de patru luni, ca parte a noilor masuri de combatere a raspandirii coronavirusului, scrie sambata express.co.uk, citand postul de televiziune ITV.

Guvernul urmeaza sa mobilizeze eforturi ca "in timp de razboi" in urmatoarele 5 pana la 20 de zile, intre care planuri de izolare a persoanelor in varsta timp de patru luni.

- Alte masuri planificate includ rechizitionarea fortata a hotelurilor, spitalelor private si a altor cladiri pentru a fi folosite ca spitale temporare.
- Pub-urile, restaurantele si barurile ar putea fi, de asemenea, obligate sa se inchida. Vor fi inchise si institutiile de invatamant din Marea Britanie.

Toate aceste masuri sunt pregatite de Boris Johnson, ministrul sanatatii Matt Hancock, ofiterul medical Chris Whitty si consilierul stiintific principal Sir Patrick Vallance, pentru a proteja viata britanicilor pe fondul epidemiei de coronavirus.

Primul ministru a fost puternic criticat pentru modul cum a abordat epidemia de coronavirus pana in prezent, multi experti sustinand ca nu a mers suficient de departe pentru a opri raspandirea virusului.
Sursa:stiripesurse.ro, Foto:express.co.uk

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head