cenzura internet uk guardianGuvernul britanic a dat mana libera reglementarilor impotriva „continutului daunator” de pe internet
Autoritatea britanica pentru Comunicatii, Ofcom, va primi dreptul de a reglementa internetul, a anuntat guvernul britanic, miercuri. Companiile vor trebui sa isi protejeze utilizatorii de „continutul daunator sau ilegal” de pe internet, iar daca nu vor face asta se vor confrunta cu amenzi usturatoare sau chiar cu condamnari la inchisoare, scrie The Guardian.

 Conform hotararii guvernului de la Londra, Ofcom nu va putea ajunge pana la stergerea postarilor de pe retelele sociale, dar va putea solicita companiilor precum Facebook sau Google sa publice documente in care sa expliciteze ce fel de continut este acceptabil pe site-urile lor.
Oficiul se va asigura, apoi, ca aceste companii vor pune in aplicare aceste regulamente in mod „consistent si transparent”.

Ministrul Culturii britanic, Nicky Morgan, si ministrul de Interne, Priti Patel, au promis ca noile reglementari nu vor afecta libertatea de exprimare pentru utilizatorii individuali si ca ele vor fi directionate doar spre companiile mari.
Astfel, companiile afectate vor fi cele care permit utilizatorilor sa publice continut de orice fel, inclusiv sub forma de text, drept comentarii, sau incarcari video. Ele vor publica rapoarte anuale de transparenta, in care vor detalia ce fel de continut daunator au eliminat si felul in care se supun propriilor standarde.

Guvernul vrea, inclusiv, sa reintroduca verificarea varstei pentru anumite site-uri, pentru a restrictiona accesul la pornografie al minorilor.
„Desi internetul este un instrument pentru a aduce oameni impreuna si a promova inovatia, stim ca el poate fi si o ascunzatoare pentru infractori, inclusiv pedofili, prin care ei produc daune imense. Firmele din acest domeniu sunt responsabile pentru a proteja utilizatorii de acesti infractori”, a spus Patel.
Sursa:digi24.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head