coronavirus in uk dailymailMinisterul britanic al sanatatii declara coronavirusul „o amenintare iminenta pentru sanatatea publica”
Marea Britanie a declarat oficial coronavirusul, luni, "o amenintare serioasa si iminenta pentru sanatatea publica". Intre timp, numarul de cazuri diagnosticate s-a dublat peste noapte de la patru la opt, noteaza RFI.

 Ministerul britanic al sanatatii a emis luni dimineata un comunicat in care anunta gravitatea situatiei si masurile ce au fost luate: „Avand in vedere recentele situatii de urgenta pentru sanatatea publica provenite din noul coronavirus originar din Wuhan, ministrul a emis reglementari pentru a se asigura ca publicul este protejat, pe cat posibil, de transmiterea virusului.

In conformitate cu Regula 3, ministrul declara ca incidenta sau transmiterea noului Coronavirus constituie o amenintare serioasa si iminenta pentru sanatatea publica, iar masurile prezentate in aceste reglementari sunt considerate un mijloc eficient de a intarzia sau de a preveni transmiterea ulterioara a virusului.

In conformitate cu Regula 2, ministrul desemneaza Spitalul Arrowe Park si Kents Hill Park drept facilitati de „izolare” si provinciile Wuhan si Hubei ca „zone infectate””, se spune in comunicatul ministerului britanic al sanatatii, potrivit RFI.

Cu toate aceste, ministerul declara ca riscul ramane pe ansamblu „moderat”. Incidenta cazurilor in Regatul Unit s-a dublat la opt, duminica seara fiind descoperiti patru noi infectati in orasul Brighton de pe coasta de sud a Angliei care sunt acum tratati in spitale din Londra.

Intre timp, cele 200 de persoane provenite din Wuhan care au aterizat duminica cu un avion la baza militara Brize Norton au fost duse la un centru de izolare la Milton Keynes in centrul Angliei unde vor sta in carantina timp de 14 zile.

Masurile stricte au fost luate ca urmare a faptului ca o persoana din Wirral, nord vestul Angliei, sosita din Wuhan a incercat sa dispara si acum este retinuta in carantina.
Sursa:libertatea.ro, Foto:Daily Mail

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head