Boris Johnson in parlamentParlamentul britanic a acceptat cererea lui Boris Johnson de a convoca alegeri anticipate
Camera Comunelor a aprobat, marti seara, cererea premierului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat pe 12 decembrie, in eforturile pentru depasirea crizei Brexit.

 Premierul Boris Johnson a introdus in Camera Comunelor un proiect de lege care prevede convocarea alegerilor parlamentare anticipate prin modificarea legii de desfasurare a scrutinului la data fixata pentru finalul actualei legislaturi.

Motiunea de convocare a alegerilor parlamentare a fost aprobata cu 438 de voturi pentru si 20 impotriva, relateaza Sky News. Aceasta motiune avea nevoie de majoritate simpla pentru a fi aprobata.

Camera Lorzilor urmeaza sa se pronunte pe tema convocarii scrutinului peste cateva zile, dar decizia va fi o formalitate.

Luni seara, Camera Comunelor respinsese cererea Guvernului Boris Johnson de organizare a unui scrutin parlamentar anticipat. Motiunea de luni seara a primit 299 favorabile si 70 impotriva, dar avea nevoie de 434 de voturi favorabile (doua-treimi) pentru a fi aprobata.

Partidul Laburist (centru-stanga, opozitie) a sustinut marti convocarea alegerilor anticipate.

Boris Johnson vrea alegeri anticipate pentru a depasi impasul politic referitor la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Liderii tarilor europene au aprobat cererea Guvernului Boris Johnson de amanare a retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana pana pe 31 ianuarie 2020.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head