Boris Johnson in parlamentCamera Comunelor a adoptat legea care solicita amanarea Brexit-ului
Camera Comunelor din Marea Britanie a adoptat miercuri seara, in faza finala, legea care cere amanarea Brexit-ului, dandu-i o noua lovitura premierului Boris Johnson, pentru a impiedica o iesire fara acord din UE la 31 octombrie, relateaza AFP si Reuters.

 Actul normativ a fost adoptat cu 327 de voturi 'pentru' si 299 'impotriva' in a treia si ultima lectura.

Actul normativ va ajunge acum in Camera Lorzilor, unde urmeaza sa fie dezbatut probabil timp de mai multe zile.

Potrivit BBC, in aceasta Camera, este asteptata tergiversarea votului, prin diverse tactici. Deja au fost depuse 86 de amendamente la acest proiect. De asemenea, Camera Lorzilor are posibilitatea de a adopta proiectul in forma sa finala sau de a-l retrimite Camerei Comunelor cu amendamente.

Astfel, parlamentarii conservatori, care nu detin majoritatea in Camera Lorzilor, incearca sa amane ca aceasta initiativa legislativa sa devina lege inainte ca Boris Johnson sa suspende Parlamentul, la inceputul saptamanii viitoare.

Premierul Boris Johnson a reactionat imediat si a spus ca actul normativ pune efectiv capat negocierilor privind Brexit-ul.

El a mai declarat ca legea adoptata il forteaza pe premier sa capituleze in negocierile cu UE si ca priveaza Marea Britanie de dreptul de a decide cat de mult ar trebui sa stea in UE.

Johnson a declarat totodata ca guvernul nu poate functiona, daca parlamentul refuza sa adopte ceea ce el propune.

El a spus, de asemenea, ca trebuie sa aiba loc alegeri la 15 octombrie.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head