Parlamentul britanicRegina Elizabeth a II-a a aprobat suspendarea Parlamentului britanic, inainte de Brexit, la cererea lui Boris Johnson
Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii a aprobat, miercuri, cererea premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului, facilitand astfel producerea Brexit fara niciun acord.

 "Regina a aprobat ordinul de suspendare a Parlamentului incepand nu mai devreme de luni, 9 septembrie, si nu mai tarziu de joi, 12 septembrie 2019, pana pe 14 octombrie 2019 (...)", se arata intr-un comunicat oficial.
Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativa prin care sa fie blocata iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana fara niciun acord Brexit. Boris Johnson spera sa reuseasca astfel sa retraga Marea Britanie din Uniunea Europeana in orice conditii, inclusiv fara niciun acord Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dura fata de Uniunea Europeana, respingand Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul si afirmand ca Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fara un nou tratat.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May si Bruxelles prevede reciprocitate in privinta libertatii de circulatie, o perioada de tranzitie post-Brexit, mentinerea Marii Britanii in uniunea vamala, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord si pastrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numerosi politicieni britanici. Mai multi membri ai fostului Guvern de la Londra au demisionat in semn de protest fata de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeana. In contextul impasului politic, premierul Theresa May si-a prezentat, de asemenea, demisia.

Jean-Claude Juncker, presedintele in functie al Comisiei Europene, i-a reiterat marti seara premierului britanic, Boris Johnson, ca Acordul Brexit nu va fi renegociat.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head