interzicere fumat ukGuvernul de la Londra intentioneaza sa elimine fumatul din UK pana in 2030
Guvernul de la Londra intentioneaza sa elimine fumatul din Marea Britanie pana in 2030, potrivit unor documente consultate de Daily Mail, relateaza Press Association.

 Ministrul britanic al sanatatii, Matt Hancock, va anunta obiectivul guvernului saptamana viitoare, cand va prezenta un "plan verde" privind importanta preventiei.

Fumatul ramane principala cauza a cancerului care poate fi prevenita in Marea Britanie, in pofida injumatatirii numarului de fumatori in randul britanicilor in ultimii 35 de ani.

Producatorii de tigari, mai degraba decat furnizorii de servicii de sanatate, vor fi obligati sa acopere costul de a ajuta oamenii sa renunte la fumat, potrivit informatiilor divulgate de publicatia britanica

Tigarile de contrabanda vor fi de asemenea vizate de masurile guvernului, iar pliante care indeamna fumatorii sa renunte la acest viciu vor fi plasate in pachete de tigari comercializate in mod legal.

"Pentru 15% dintre adultii care sunt inca fumatori, fumatul este principala cauza a imbolnavirii si a deceselor premature, si o cauza majora a inegalitatilor. De aceea guvernul doreste sa-si duca la bun sfarsit treaba", se arata in documentele consultate de publicatia britanica

Simon Clark, directorul grupului de fumatori "Forest", a declarat ca oamenii au dreptul sa fumeze "fara a fi hartuiti sa renunte". "Nu este de datoria guvernului sa dicteze stilul de viata al oamenilor", a spus el.

Circa 1,8 milioane de adulti au renuntat la fumat in Anglia in ultimii sapte ani, potrivit noilor cifre prezentate de NHS Digital, care arata ca 5,9 milioane de persoane au fumat in 2018 (14,4% din populatie), fata de 7,7 milioane in 2011 (19,8% din populatie).

In Marea Britanie, 14,7% dintre adulti fumeaza - in Scotia traind cei mai multi fumatori (16,3%), urmata de Tara Galilor ( 15,9%), Irlanda de Nord (15,5%) si in final de Anglia.
Sursa:digi24.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head