protest probrexit londraMii de persoane au protestat la Londra in urma intarzierii iesirii Marii Britanii din UE
Mii de persoane care se opun intarzierii iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana au protestat vineri in centrul Londrei, in timp ce Camera Comunelor a respins pentru a treia oara acordul Brexit negociat de premierul Theresa May, relateaza Reuters.

 In ziua in care Marea Britanie urma sa paraseasca initial UE, grupuri mari de oameni s-au adunat in fata parlamentului, fluturand steaguri UE si scandand, "Iesire inseamna Iesire" si "La revedere UE", acuzand-o pe Theresa May de tradare.Pe fondul unei prezente mari a politistilor, mai multe persoane au blocat drumul din afara parlamentului, strigand „Nu vom pleca" si „Ce vrem? Brexit? Cand vrem? Acum? Acum."

Protestatarii au fost condusi de Nigel Farage, fostul lider al Partidului Independentei, politicianul care a convenit sa organizeze referendumul in urma caruia s-a decis iesirea Marii Britanii din UE.
"Ceea ce ar fi trebuit sa fie o sarbatoare este de fapt o zi de tradare", a declarat Farage pentru Reuters.

Membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oara, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeana.
29 martie era data stabilita initial de Marea Britanie pentru retragerea din Uniunea Europeana.
Sursa:Mediafax

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head