armata ukMarea Britanie va mobiliza mii de militari pentru o eventuala criza generata de Brexit
Marea Britanie va mobiliza aproximativ 3.500 de militari pentru o eventuala situatie de criza generata de iesirea din Uniunea Europeana fara un acord privind viitoarele relatii bilaterale, a anuntat ministrul britanic al Apararii, Gavin Williamson.

 Gavin Williamson a declarat in Camera Comunelor ca nu a primit inca o "solicitare formala" pentru sustinere in cazul iesirii tarii din Uniunea Europeana fara un acord post-Brexit.

Dar "noi vom avea 3.500 de militari pusi la dispozitie - activi si rezervisti - pentru a oferi sustinere oricarui departament guvernamental in orice situatie de urgenta", a precizat Gavin Williamson, citat de publicatia Evening Standard.

Potrivit expertilor, militarii probabil vor primi sarcini de securizare a frontierelor, in special in Canalul Manecii, de a pazi obiective importante si a de efectua transporturi speciale.

"Este o procedura de rutina ca Ministerul Apararii sa elaboreze planuri de urgenta. Daca ni se va cere, vom fi pregatiti sa oferim asistenta autoritatilor civile pentru o serie de sarcini. Este absolut corect ca Guvernul sa se asigure ca suntem pregatiti si ca avem resursele necesare pentru orice scenariu asociat iesirii din UE in martie" 2019, a explicat Gavin Williamson.

Guvernul Theresa May a alocat 4 miliarde de lire (4,45 miliarde de euro) pentru pregatirile necesare iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.
Sursa:Ziare.com

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head