demisii guvern londra.bbcTheresa May, in Parlamentul britanic: Libera circulatie se va incheia odata pentru totdeauna
Mai multi membri ai Guvernului britanic au demisionat, joi, in semn de protest fata de acordul pentru Brexit anuntat de premierul britanic Theresa May.

Dominic Raab, ministrul britanic pentru Brexit, a demisionat joi in semn de protest fata de acordul cu UE anuntat de premierul Theresa May, informeaza site-ul agentiei de stiri Reuters. 

Gestul sau a fost urmat la scurt timp de cel al ministrului Muncii, Esther McVey si al altor subsecretari de stat. Pentru a explica termenii iesirii Marii Britanii, negociati cu UE, premierul Theresa May s-a aflat, ulterior, in Parlamentul britanic.

Ranil Jayawardena, secretar parlamentar privat in cadrul Ministerului Justitiei, si-a dat demisia, afirmand ca acordul de Brexit anuntat de premierul Theresa May "nu ofera un Brexit echitabil si bun", informeaza cotidianul The Guardian.
Pe langa Jayawardena, in urma anuntului Theresei May au mai demisionat Dominic Raab, ministrul britanic pentru Brexit, Esther McVey, ministrul pentru Munca si Pensii, Suella Braverman, subsecretar de Stat in cadrul Departamentului pentru Brexit, si Shailesh Vara, ministru de stat pentru Irlanda de Nord.

Theresa May a prezentat parlamentarilor de la Londra detalii ale acordului de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana, intelegere contestata de numerosi parlamentari si care deja a provocat demisia catorva ministri.
May a afirmat ca Uniunea Europeana a facut concesii si sustine ca nu a existat nicio alternativa la mecanismul de protectie inclus in acord, element criticat de numerosi politicieni conservatori.

May a mai afirmat ca Uniunea Europeana nu va negocia un acord privind relatiile viitoare fara un proiect de intelegere privind iesirea M.Britanii din UE.
Premierul britanic a mai declarat ca au fost multi care i-au spus ca ar trebui sa renunte la mecanismul de protectie, dar sustine ca asta ar fi un lucru "iresponsabil".
"Am o responsabilitate fata de oamenii din toate colturile tarii noastre si intentionez sa onorez asta", a afirmat May in discursul sau.

Premierul a mai afirmat ca "libera circulatie se va incheia odata pentru totdeauna", astfel ca se va introduce un sistem de imigratie bazat pe "contributia la Marea Britanie" a potentialilor imigranti.
Sursa:Mediafax, Foto:BBC

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head