aeroport londraMarea Britanie NU a inclus Romania pe lista statelor scutite de carantina
Romania nu se afla pe lista celor 59 de tari scutite de carantina la sosirea in Anglia. Romanii vor fi obligati sa se izoleze timp de 14 zile la sosire.

 Lista intra in vigoare incepand cu 10 iulie. Pe lista nu se regasesc nici China, SUA, Suedia si Portugalia, ceea ce inseamna ca, la sosire, persoanele care vin sau au trecut prin aceste tari trebuie sa se izoleze timp de 14 zile. Persoanele care calatoresc din tarile de pe lista nu vor trebui sa stea in carantina decat daca au calatorit printr-un loc care nu este scutit.

Guvernul a spus ca informatiile pentru calatoriile in Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord vor fi publicate in timp util de catre administratiile abilitate.
Irlanda este deja scutita ca parte a zonei comune de calatorie, la fel ca Insulele Channel si Insula Man.

In plus, vor fi scutite de izolarea obligatorie cele 14 teritorii britanice de peste mari.
"Lista poate fi largita in zilele urmatoare, in urma discutiilor ulterioare dintre Marea Britanie si partenerii internationali", se precizeaza in comunicatul emis.
Inainte de sosirea in Marea Britanie, trebuie completat un formular de localizare a pasagerilor. In acesta se vor completa detalii cu privire la sosirea in Anglia. Formularul se va completa atat de vizitatori, cat si rezidenti din Marea Britanie.
Sursa:stiripesurse.ro

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head