brexit3Ce trebuie sa faca cetatenii europeni ca sa ramana in UK dupa Brexit
Cetatenii europeni stabiliti in Marea Britanie, inclusiv romanii, pot incepe procedura de solicitare a statutului de rezident permanent, daca doresc sa ramana in aceasta tara dupa Brexit.

Shirley Anne SomervilleScotia anunta ca studiile universitare vor ramane gratuite dupa Brexit pentru cetatenii UE
Chiar si dupa iesirea oficiala a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din Uniunea Europeana, in martie 2019, Scotia va pastra invatamantul universitar gratuit pentru cetatenii UE, conform lui Shirley-Anne Somerville, ministrul educatiei universitare (foto).

statut cetateni ue brexitInformatii oficiale despre statutul cetatenilor europeni din UK in contextul Brexit
Autoritatile britanice au publicat, pe pagina oficiala a Guvernului (www.gov.uk), informatii despre statutul cetatenilor europeni in contextul Brexit.

tcharge londraTaxa pentru masinile poluante care vor sa circule prin centrul Londrei
Londra a introdus, luni, o taxa pentru cele mai vechi si mai poluante autovehicule, in incercarea de a imbunatati calitatea aerului in capitala Marii Britanii, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan, potrivit Daily Mail.

lira sterlinaRetragerea vechii monede de o lira sterlina a creat haos in UK
Pe langa celelalte probleme pe care le are Regatul Unit cu Brexitul, cu Uniunea Europeana, iata ca se mai confrunta cu o problema care a bagat panica in populatie.

birou eliberare titluri calatorie londraSpatiu suplimentar temporar, in Londra, pentru eliberarea titlurilor de calatorie pe perioada verii
In ultimul timp se constata o crestere semnificativa a numarului de servicii consulare prestate atat la Sectia Consulara din Londra, cat si la Biroul Consular din Edinburgh.

bancnota 5 lire vecheVechile bancnote de 5 lire sterline au iesit din circulatie
Cumparatorii din Marea Britanie sunt avertizati ca incepand de vineri, 5 mai, vechea bancnota de hartie de 5 lire sterline „va inceta sa mai fie mijloc legal de plata”.

reguli noi soferi uk telegraphSoferii incepatori din UK prinsi ca folosesc telefonul in timp ce conduc raman pe loc fara permis
Soferii incepatori din Marea Britanie care sunt prinsi fie si o singura data folosind telefonul in timp ce conduc isi vor pierde permisul, conform noii legislatii care a intrat in vigoare la 1 martie, informeaza The Telegraph.

moneda lira sterlina ukMarea Britanie va avea o noua moneda de o lira sterlina, cea mai sigura din lume
Trezoreria britanica va pune in circulatie o noua moneda de o lira sterlina. Aceasta va intra pe piata pe 28 de martie, iar moneda cea veche ar urma sa iasa din circulatie pana la mijlocul lunii octombrie.

avion blue airCea mai mare companie aeriana romaneasca inaugureaza un nou zbor spre Anglia
Cea mai mare companie aeriana romaneasca a lansat un nou zbor: Cluj-Birmingham. Aeronavele vor zbura de la Cluj spre Birmingham de trei ori pe saptamana, in zilele de luni, miercuri si vineri.

brexitDreptul de sedere al romanilor in UK dupa Brexit
La aproape patru luni dupa ce Brexit-ul a fost anuntat exista multe incertitudini despre situatia romanilor si a celorlalti migranti europeni rezidenti in UK dupa Brexit.

ban-ziar-com-120x31 fedbutt ziare logo head